Bunu Hak Et!
. “Önünde gelecek vaat eden bir hayat var. İyi bir insan ol -bunu hak et- ve Bay Jaggers’in sözünden de sakın çıkma.” .
Sayfa 213 - Karbon Kitaplar, 1. Basım, PİP ve Bayan Havisham
··3 alıntı·
Gnosei Seauton
İYİ insan olmak ve de hak etmek sadece kendi çabamıza dayanan bir şey değil sanırım (bu alıntıya göre) Aynı zamanda bu, SÖZ’den çıkmamaya da bağlıdır! Sözünden çıkmamak gerekliliği bir yetişkin için düşünüldüğünde KENDİ DEĞERLERİNE GÖRE HAREKET ETMEK, AKILLI ve ZEKİ DAVRANMAK, İLKELERİNE BAĞLI OLMAK vs. şeklinde olabilir... 🤔 Diye düşündüm! .
Gnosei Seauton
Eğer önümüzdeki gelecek vaat eden hayatımıza karşılık MEVCUT hayatımız da bizim için yeteri kadar heves dolu ve heyecan verici bir hayat değilse, sanırım yeni hayatımıza doğru yürüyüşümüz de oldukça zorlu, sıkıcı olacak, hedefimize ulaşmamız da uzun sürecek, belki de mümkün olmayacaktır. İnsanın mevcut hayatına karşı duyduğu ilgi, heves ve heyecan düzeyinin yeterli seviyede olması yol boyunca güven içerisinde, endişesiz, güçlü, rahat duygularla yürümesini de beraberinde getirecektir. 🤔 Diye düşündüm. Burada ne yazık ki Pip’in mevcut hayatından belirgin bir rahatsızlığı ve kaçışı da söz konusu! Bu da gösteriyor ki Pip için yeni hayatında hiçbir şeyin rengi tam PEMBE olmayacaktır.
'Birinin sözünden sakın ola çıkma' Okurken ruhum daraldı
Gnosei Seauton
Roman kahramanı Pip için bu bir sorun değil! Büyük Umutlarına doğru yürüyebilmesi için asla tek başına hareket edemez! Ama kendisine böyle öğüt verildi diye kendi iç sesini, bir çocuk da olsa aklını ve duygularını hiç dinlenemesi ve bunları da iletmemesi gerekmez. Ama Bayan Havisham ona bu öğüdü vermek zorunda.