2021 26. kitabı
Ah Zeynep ne vardı sanki bu kadar gururlu olacak... ️Zeynep toroslarda bir köyde sessiz sakin bir hayat yaşamaktadır. Taki birgün arkadaşı Aslı ile dere kenarında Yunus'u görene kadar. O günden sonra hayatı değişir. Aşk kıvılcımları düşer kalbine yakıp kül eder onu. Köyde gizli gizli dere kenarında buluşurlar. Yunus artık gizli görüşmelerden sıkılıp onu istemeye geleceğini söyler. Zeynep bir türlü istemez. Ailesine açıklayamayacağını düşünür. Gerçi Yunus'u annesi de bu aşka sıcak bakmaz. Komşularının kızı ile evlenmesini ister onun. Yunus ilçede mühendis olarak görev yapar ama bir süre sonra tayini çıkar. Son kez Zeyneple buluşmak için dere kenarında buluşurlar ve birlikte olurlar. Yunus'u köyden gitmesi ile Zeynep eskisi gibi değildir. Birgün hamile olduğunu öğrenir. Ailesine hiçbir açıklama yapamayacağı için evden kaçar. Ailesi perişan olur biricik kızları Zeynep neden niye gitmiş olabilir diye kendilerini yerler.İstanbul'a gelen Zeynep çaresiz bir oraya bir buraya gider. Sonra İlknur'la tanışır. Abla dediği İlknur ona kol kanat gerer. Karnında Yunus'u bebeğini taşıyan Zeynep ona hiçbir şey anlatmaz ve izini kaybettirir. Yunus Zeynep'e ulaşamamanın verdiği hüzünle yıkılır. Zeynep ise çocuğunu tek başına büyütür. Yıllar sonra İstanbulda kardeşleriyle karşılaşan Zeynep babasının hasta olduğunu öğrenir ve hemen köye gider. Tekrardan biraraya gelen aile çok mutludur. Ancak Zeynep'in kalbi bu mutluluğu kaldıramaz ve hayata gözlerini kapatır. Kitabın okurken gözyaşlarıma engel olamadım. O kadar güzel anlatılmış ki Zeynep'in hikayesi. Yazarımızın anlatım tarzı dili kurgulaması çok iyiydi. Kaleminize sağlık... ️ #bloghemsire #hayriyeesahn #okudumbitti #kitapönerileri #bookstagram #kitaptanıtım #kıtaptavsiyesi
1000k
ZeynepBasri Avcı · Az Kitap · 202176 okunma