2021 4. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2021 21:08
Bruno isimli bir çocuk Berlin'de yaşıyor ve mutlu bir hayatı var. Bir gün Fury(hitler) evlerine gelir ve asker babasının Polonya ya gitmesini ister ve giderler. Bruno yeni evinde çok mutsuzdur , camdan baktığında bir sürü çizgi pijamalı kişileri görür ve bunların ne olduğu hakkında fikri yoktur. Bir gün evden uzaklaşıp tel örgülerin ordan baya yürür ve yolda Shumel adında bir çocukla tanışır ve çocuk Polonyalı dır. Konuşurlar ve tekrar buluşmak ister Bruno Shumel ile . Shumel ona " ama sen tel örgünün yanlış tarafındasın der . Ki bu cümle kitabı okuyanlar için baya etkileyici bir cümle. Bruno ve Shumel artık her gün buluşurlar , biri telin bir tarafında diğeri ise diğer tarafta ki Brunonun ablasının değişiyle telin arasındakiler Yahudi bu taraftakiler ise Yahudi karşıtı. Son buluşma günü Bruno telin öbür tarafına geçer ve orda olanlara olduğu gibi katliama uğrar. Kitap Polanyadaki Yahudilerin uğradığı katliamı acıklı bir hikaye ile almış ve kitabı okurken keşke dünyada sadece çocuklar hüküm sürse diye geçiyor akıldan onların yapacağı en büyük kötülük elbiselerini fazla kirletmeleri ne de olsa.
Çizgili Pijamalı ÇocukJohn Boyne · Tudem Yayınları · 202150,7bin okunma