Son Defa ~ Alya Öztanyel
Yazarın kalemiyle tanışma kitabım Son Defa. Öncelikle melankolik bir kitap olduğunu belirtmem gerek. Ve tam da benim ruh halime uygun bir zaman diliminde okudum. Altını çizeceğim bir sürü cümle ve duygu yansıtması vardı bu kısımları cidden sevdim. Kitabımız ünlü bir oyuncu Aylin’in aşamadığı geçmişi ve kısa süreliğine ortadan kaybolduğu zaman dilimini içeriyor. Unutamadığı biri var. Uraz. Onu aşmak için çok çabalamış ama şimdi onunla geçireceği 3 gün planlıyor. Üç gün sonunda hayatından tamamen çıkacağını söyleyerek. Tek kural var o da nereye gideceğini ne yapacaklarını hiçbir şeyi sorgulamaması.
Eski sevgiliyle geçirilen 3 gün. Bambaşka ülke ve bambaşka şehirler yapılan çılgınca şeyler.
Onların dolu dolu geçirdiği 3 gün ve farkındalıkları derken çok hızlı ilerledi. Ama uzun zaman sonra ilk defa karakterlerin ikisini de değil de direkt duyguları sevdim.
Sonuyla ilgili değinmek istediğim bir şey var. Ben genelde net sonları severim. İyi ya da kötü ne olursa olsun net sonları severim ve Son Defa ucu açık bir kurgu olduğu için daha net bir şekilde bitmesini isterdim. Amaaa genel olarak kitabı ve melankolik havasını sevdim Yazarın kalemi de oldukça akıcı. Normalde melankolik karakterler ya da olayların olduğu kitaplar kasvetli ve yavaş ilerler ama Son Defa oldukça akıcıydı. Ve aslında tahmin edebileceğimiz şeyleri bize merakla okutuyor da diyebilirim. Bir şeyleri önceden kestirebiliyoruz ama merak etmeden de duramıyoruz. Özellikle duyguları ve karakterin düşüncelerini tam anlamıyla bana geçirmesi çok hoşuma gitti. Siz de duyguları zirvede hissetmeye hazırsanız Son Defa kitabına şans vermelisiniz
Minik bir not: Yazarın şarkısını kitap boyunca dinledim ve Bekledim’i çok sevdim onu da dinlemenizi tavsiye ediyorum