Eylül 2021
Dex Kitap

·324 syf.·
2021 82. kitabı
Nasıl bir sondu..? Hangi birine üzüleceğimi bilemedim.. O kadar haklısın ki Aylin. Arkanda bir yıkım bırakacağının farkında olduğun hâlde yüz üstü bıraktın Uraz'ı. Anlar mı diye düşündün, anladı belki de. Ama sen kendinden vazgeçtin. O senden geçemedi, sana yenik düştü. •Okuyun da siz de pilot olma hayalleriyle yaşayın. /Şaka bir yana, siz siz olun bir kadını asla yüz üstü bırakmayın..! Alya ÖztanyelAlya Öztanyel
Puan vermedi
Herkese Merhaba Canlarım Uzun bir aradan sonra güzel mi güzel bir kitapla karşınızdayım. Son defa kitabın kısaca konusunu anlatıp bende bıraktığı muhteşem etkisiyle devam edeceğim Aylin, âşık olduğu adamın kendisini terk edişine büyük üzüntü ve öfke duyar. Cesaretini toplayıp Uraz’ın karşısına çıkar ve onu birbirlerini son defa görecekleri üç günlük İtalya seyahatine ikna eder. Aylin’in tek bir şartı vardır: Nereden geldiği, neden orada olduğu ve daha sonra nereye gideceği asla sorulmayacaktır. Venedik’e adım atmalarıyla birlikte unutulmaz bir macera başlar. Bu macerada Aylin hiçbir masraftan kaçınmayıp Uraz’a en güzel üç günü yaşatmaya kararlıdır. Ne kaybettiğini yaşayıp görecektir. İtalya sokaklarında eğlence, macera başlar. Aylin bu aşka vedayı öyle güzel hazırlıyor ki etkilenmemek mümkün değil. Uraz’ın geliş gidişleri, Aylin’in yaşadığı hayal kırıklıkları, üzüntüler ile kitabı bitirdim. O nasıl sondu anlatamam. Hayır bitemez devamı olmalı dedim. Aylin’in cesareti de sevgisi de gerçekten çok güzeldi, çok özeldi. İkilinin atışmalarını, İtalya sokaklarında koşturmalarını çok sevdim. Yazar ilmek ilmek işlemiş bu aşkı. İtalya’da lüks arabalarla yarış yapıp, poker masasında oyun oynayıp, çılgınca dans edip büyülü bir dünyaya adım atacaksınız bu kitapla. Aşkı, acıyı, üzüntü ve mutluluğu bu kitapta hissedeceksiniz. Okurken çok etkilendim. Yazarın akıcı anlatımı, karakterleri ve mekanları canlandırması çok hoşuma gitti. Gerçekten kitabı çok beğeneceksiniz. Kesinlikle tavsiye ederim.
2021 163. kitabı
Son Defa ~ Alya Öztanyel . Yazarın kalemiyle tanışma kitabım Son Defa. Öncelikle melankolik bir kitap olduğunu belirtmem gerek. Ve tam da benim ruh halime uygun bir zaman diliminde okudum. Altını çizeceğim bir sürü cümle ve duygu yansıtması vardı bu kısımları cidden sevdim. Kitabımız ünlü bir oyuncu Aylin’in aşamadığı geçmişi ve kısa süreliğine ortadan kaybolduğu zaman dilimini içeriyor. Unutamadığı biri var. Uraz. Onu aşmak için çok çabalamış ama şimdi onunla geçireceği 3 gün planlıyor. Üç gün sonunda hayatından tamamen çıkacağını söyleyerek. Tek kural var o da nereye gideceğini ne yapacaklarını hiçbir şeyi sorgulamaması. Eski sevgiliyle geçirilen 3 gün. Bambaşka ülke ve bambaşka şehirler yapılan çılgınca şeyler. Onların dolu dolu geçirdiği 3 gün ve farkındalıkları derken çok hızlı ilerledi. Ama uzun zaman sonra ilk defa karakterlerin ikisini de değil de direkt duyguları sevdim. Sonuyla ilgili değinmek istediğim bir şey var. Ben genelde net sonları severim. İyi ya da kötü ne olursa olsun net sonları severim ve Son Defa ucu açık bir kurgu olduğu için daha net bir şekilde bitmesini isterdim. Amaaa genel olarak kitabı ve melankolik havasını sevdim Yazarın kalemi de oldukça akıcı. Normalde melankolik karakterler ya da olayların olduğu kitaplar kasvetli ve yavaş ilerler ama Son Defa oldukça akıcıydı. Ve aslında tahmin edebileceğimiz şeyleri bize merakla okutuyor da diyebilirim. Bir şeyleri önceden kestirebiliyoruz ama merak etmeden de duramıyoruz. Özellikle duyguları ve karakterin düşüncelerini tam anlamıyla bana geçirmesi çok hoşuma gitti. Siz de duyguları zirvede hissetmeye hazırsanız Son Defa kitabına şans vermelisiniz Minik bir not: Yazarın şarkısını kitap boyunca dinledim ve Bekledim’i çok sevdim
Son DefaAlya Öztanyel · Dex Kitap · 202166 okunma
Kitap üzgünüm ama bana hiç hitap etmiyor, eğer yaşınız küçükse veya böyle aşk kitaplarını seviyorsanız ve bir aşk kitabı okumak istiyorsanız okuyabilirsiniz. Olumlu yönlerinde sürükleyici bir yazım dili olduğunu diyebilirim, kısa sürede sayfaları geçebilirsiniz. Bir de konusu diğer kitaplardaki gibi değil kendisine has ancak olumsuz yönlerinde ise gerçek değilmiş gibi hissetiren konuşmalarla ve karikatürize edilmiş yan karakterlerle karşılaşmak hoşuma gitmedi.
·324 syf.·
2023 5. kitabı
Çerezlik bir kitaptı.Ana karakterimiz Aylin eski sevgilisinden intikam almak için onunla bir İtalya gezisi hazırlıyor, Aylin her şeyin son defa olduğunu biliyor ama Uraz her şeyden habersiz Ayline eşlik ediyor. Aylin’in plana sadık kalması güzeldi.Kitap bir romantik film gibiydi.Kendisini izletirdi bence.Gereksiz betimleme yapmadığı için de yazara teşekkür ediyorum uzatmak için uzatmaması güzeldi. Uraz da adam olsun Alya ÖztanyelAlya Öztanyel
2024 17. kitabı
Kalbim karmakarışık, kelimelerim dağınık, gözerim yaşlarla dolu beni böylesi dağıtan bir hikayeden nasıl toparlanırım bilmiyorum. Bazı yaşanmışlıklar, bazı denk gelişler, bazı yarım kalan aşklar, çok seven, çok sevilen, hakkeden, hakketmeyen, korkan, cesur olan daha nicesi söylenmek isteyen kelimeler bu hikaye için. Aylin Arslan seni çok ama çok seviyorum. Tutturduğun aşkına, gücüne, cesaretine, attığın adımlara aldığın yola her şeyinle çok seviyorum. İyi ki karşıma çıkmışsın iyi ki seneler seneler önceki sesime ortak olmuşsun. Uraz Erdinç senden nefret bile etmiyorum kızgınım kırgınım ama nefret bile etmeyeceğim kendime sözüm bu çünkü daha az kırılırım biliyorum. İyi ki çıkmış karşıma ve iyi ki okumuşum dediğim kitap. Devam kitabını ne kadar çok istesem de gelmes için çıldırsam da bu son güzeldi. Bu son Aylinin sonuydu.

Alya ÖztanyelYazar · 7 kitap
İstanbul’da doğdu. Müzik ve voleybolla ilgilenirken yazmaya Wattpad’de başladı. Bu internet sitesinde kısa sürede sahip olduğu okuyucu sayısı, yazdığı ilk kitap serisi olan “Karanlık Lise’’ hakkında daha büyük şeyler düşünmesini sağladı. Serinin ilk iki kitabı Epsilon Yayınevi tarafından kitaplaştırıldı. Üçüncü kitap Dex Kitap etiketi ile raflardaki yerini aldı.