#seldaileoku
#okudumbitti #kitapyorumu
️ Herkese merhaba,deli fişek Yaman ve onun kır çiçeği Eylül ile tanışma vakti.Haydi yoruma gelin.
Çocukluktan beri birbirine gizliden gizliye sevdalı iki yürek.Yaman,vatan sevdalısı,mesleği için canını ortaya koyan Bordo Bereli bir askerdir. Eylül, üniversiteyi derece ile bitirmiş, ailesinin işlerini yürütüyordur.Yaman'ın katı duruşu yüzünden Eylül sevdasını bir türlü haykıramaz.Yaman'ın dedesinin astığı bayrak ile Eylül'ün sevinci iki katına çıkar.Ama dedesi ile Eylül'ün ailesi arasındaki gerginlik günden güne artar.Yaman'ın geleceğinin haberini alan Eylül, gittiği eğlencede o çatık kaşlar ile karşı karşıya gelir.Ve artık Eylül için kış bahara dönmüştür.Güzel bir ilişkiye adım atarlar.Görev icabı Yaman Suriye sınırına gider ama bunun dönüşü çok ağır olacaktır.Yaman ve Eylül öyle bir sınavdan geçeceklerdir ki, yanıp kül olacaklar,bu küllerinden yeniden doğacaklardır.
Eylül ve Yaman nasıl tanıştılar?
Eylül'ün ailesi ve Yaman'ın dedesi arasındaki gerginliğin sebebi ne?
Yaman'ın başına ne gelecek?
Eylül bu durum karşısında ne yapacak?
Yaman,Eylül aşkı nasıl bir son ile bitecek?
Bazı kitaplar vardır okurken tadına doyamazsınız.İşte bu kitap öyle bir kitap.Sizi duygudan,duyguya sürüklüyor.Öyle bir konusu vardı ki,benim en hassas olan noktama parmak basmış melek aslan kuzum.Babam askeriyeden emekli,eşim özel harekat polisi ve bu korku ile küçüklüğümden beri yüz yüze yaşadım ve hala da yaşıyorum.Yaşanılan psikolojik durumu anlatmaya kelimelerim yetmez.Etrafımda o kadar tanıdığım insanlar var ki,yaşadığı durumları gördükçe içim parçalandı.Eylül gibi güçlü eşlere sahip her biri.Vatan sevdalısı insanlar her biri.Eylül ve Yaman'da çok zorlu bir hayata başladılar.İki sahne vardı ki, beni yerle yeksan etti.Hüngür hüngür ağladım resmen.Vatan aşığı birine bu durumu kabullendirmek çok zor.Hele o dedesi ayrı bir vakaydı resmen.Kitap olma sürecinden önce okuduğumda da aynı duyguları yaşadım ve her okuduğum zaman da aynı duyguları yaşayacağım emin olun.Aşk,vatan sevgisi, yaşanılan psikoloji öyle güzel anlatılmış ki,bu türü sevenlere kesinlikle tavsiye ederim.Sizi de çok derinden etkileyecek eminim.️