Bir Sunay Akın qualiasi
2021 55. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2021 19:56
Şiirle aram karışıktır, sevdiğim vardır, karaladığım da vakidir ama hayyam ve sheakspear dışında şiir kitabım olmadı hiç. Şairlerin kitapları da fazla yoktur. Sunay Akın'i şair bilirim o yüzden hiç kitabını aramadım, laf aramızda biyografilerle aram siirden daha kötü olduğundan kendisini kadın sanıyordum. Her neyse ismini görünce düşünmeden aldım. Çocuklukta kovboydan çok kızılderili olan, vahşi batı çizgi roman koleksiyonu olan birisi olarak isim kafi geldi görmekle almanın aynı olmasına. Zamanında kendi çapımda benzer bir deneme yazmış birisi olarak soluksuz okuyup 3 günde bitirdim. Kesinlikle tekrar okuyacağım tavsiye ederim. Murathan Mungan denemeleri gibi içinde geçen referansları keşfetme arzusu uyandırdı.bir çok film, müzik kitap tanımama vesile olacak gibi bu da. Çok akıcı yazılmış lakin şair tarafından olsa gerek bazen kurduğu bağlantıları takip etmesi zor oldu ağırlıkla roman okuyan benim için. Yine kış vakti soba,petek kenarında kıvrılıp zevkle okunabilecek bir kitap. Hamiş: merak edeni olursa qualia kelime anlamı olarak şey demek, daha özel manada filozoflar diyor ki birine bir renk hakkında bilebilecegi her şeyi anlatsan da o kişi renk ile ilk fiziki karşılaşmasında mutlaka yeni bir şey öğrenmiş olur buna da qualia diyelim. Birinci elden tecrübeye değer veren birisi olarak yaymazsam olmaz.
Kız Kulesi'ndeki KızılderiliSunay Akın · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20101,588 okunma