Puan vermedi·127 syf.····Okunma: 15 Kasım 2021 00:27 Tarihe iz bırakan Kleopatra bir incelemeyi hak ediyor tabi. Öncelikle kitaba dair tek eleştirimi belirteyim. Kleopatra başlığı altında sayfalarda Sezar'a gereğinden fazla yer verilmişti. Tabi Kleopatra ve Sezar' ın yan yana anılması çok normal ama okuyunca aslında aralarındaki ilişkiyi tam olarak anlayınca bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum. Ki söyle de birsey de var bu serinin aynı yazar tarafından kaleme alınmış Sezar hikayesi de mevcut. Gelelim Kleopatra'ya. Bildiğimiz gibi eski zamanlarda taht kavgalarını önlemek için yahut prens tahta çıkacak yaşta değilse ensest evlilikler yapılırdı. Kleopatra babasından devraldığı tahta böyle sahip olmuştu. Kleopatra, kardeşi tahtın bilincine varana kadar kralice olmanın keyfini çıkardı. Kardeşi kötü danışmanlarının gazına gelip Kleopatra'yı İskenderiye' ye sürer ve hemen ardından Roma'yla yani Sezar'la savaşa girer. Kleopatra'nın canı tehlikedeydi ve kardeşine karşı güçlü biriyle ittifak etmesi gerekiyordu. Kim bu şanslı kişi.. Tabi ki Siiiizar. Neyse Kleopatra bir halıya sarılarak gizlice Sezar'ın sarayına girer. Ayaklarının altına serilen halının içinden çıkan bu kadına oracıkta aşık olur Sezar. Tıpkı Roma'nın yarısına aşık olduğu gibi. Gerçi Roma'nın diğer yarısı erkekti. Artık Sezar'ın koruması altında olan Kleopatra için bu mutluluk fazla uzun sürmez. Sezar'ın gittikçe tiranlaştığını düşünen Romalı Senatörler onu Senato da defalarca piçaklar. Sezar için vahim bir son olmuş ne yazık ki. Sezar'ın ani ölümünden sonra Kleopatra gizlice Mısır'a kaçar.( kaçmak ve gizlice kelimelerinin yan yana yazılması yazım hatasıdır.) Aradan geçen kısa bir zaman sonra Kleopatra, Sezar'ın meşhur komutanı Antony ile yolları kesişir. Tabi bu tesadüf değil kesinlikle Kleopatra'nın kendi projesidir. Kleopatra her ne kadar Sezar ile anılsada aslında Antony ile çok büyük bir aşk yaşar. Öyle bir aşkmış ki Kleopatra'dan ayrı kalan Antony onu görmek için yanlış zamanda yola çıkar ve bu yolculukta sekiz bin askerinin ölümüne sebep olur. Çeşitli entrikalar, savaşlar sonunda Antony intihar eder. Aşkının ölümü üzerine ( ki bence aşk bu değil) Kleopatra'da intihar eder. Son çok güzeldi. Tabi ki mutlu son sevenlerdenim ama iyi yaşamadılar ki iyi ölsünler. Spoiler dolu bir incelemenin sonunda sadece şunları söyleyebilirim. Mısır'a gittim; saraylar, savaşlar, Kleopatra'nın entrikaları, kutlamalar, ölümler, donanmalar hepsini yaşadım. Sana yaşadıklarımı anlattım. Sende yaşamak istersen oku.
Herkesin git gide birbirine benzediği bu yapay dünyada doğallığımızı yitirmemek dileğiyle.