···Okunma: 09 Aralık 2021 15:25 Büyük üstad, Hüseyin Rahmi Gürpınar henüz 18 yaşındayken yazdığı ilk kitaplardan olan "Şık " yazarın inanılmaz bir mizah anlayışı olduğunu ortaya koymuş. Bütün kitaplarında olduğu gibi bu kitabındada İstanbul dışına çıkmamış. Döneminin vukuatlarını ustaca kaleme alan üstad bu kitapta alafranga ve halķın batıya özentilerini dile getirmiş.
Gösteriş düşkünü , şımarık, alafranga tutkunu, kendini şık giyindiğini düşünen Şatırzade Şöhret bey, Madam Potiş adlı bir kadınla birlikte yaşar. Zaten çok varlıklı olmayan Şöhret beyi bir hayli masrafa sokar.Metresine para bulmak için annesinin elmaslarıni calar bu da yetmez arkadaşı Müştak beyin sığındığı evinde çapkınlık yapar. Bu çapkınlık gecenin bir vakti başına dert açar ve evi bir telaşa verir ve kapının önüne konulur Şöhret bey.
Konulur konulmasına ama Şöhret bey bu rahat durur mu ? Arkasından bazı değerli eşyaların kaybolduğu görülür.
En başta söylemem gerekeni en sona bırakmışım. Şöhret bey ve Madam Potiş alafrangalığa daha bir sükse katmak için köpek edilirler.Bir sokak köpeği ki başlarına açmadık olay bırakmaz.
Sonra ne mi oluyor ??? Mutlaka okuyun, Hüseyin Rahmi Gürpınar'in bütün kitapları edebi değerde.
Kitaplı günler