2021 70. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2021 16:24
Kapağı olsun konusu olsun sıcacık, güzel bir kitap olan Pürlen ile geldim Cihangir gibi bende ilk kez duydum Pürlen adını ve anlamını sevdim. Taze yazarımız Tuğçe ilk kitabı olmasına rağmen başarılı bir iş çıkarmış. Okurken karakterlerin bizden biri olması, benzer duyguları hepimizin hayatında yaşamış olması, sıcak aile, arkadaşlıklar derken zaten kitap sayfaları akıyor. Pürlen mezun olur ve ayakları üstünde durmayı hep seven bir kız olarak diş hekiminin yanında mesleğini icra etmeye başlar. Yeni işinin ilk gününde olacaklardan ve daha sonrası hayatına bu olayların yön vereceğini bilmeden... Cihangir yurtdisinda kurduğu şirketten ortaklığını sonlandirir ve ülkeye geri döner. Yaşadığı olaylar sonrası bir kavgaya karışır ve dişi kırılır. Eee kader ağlarını örmeye başlar böylece tedavi için annesinin karşı komşusunun kızı Pürlen 'in çalıştığı klinigine gider. Daha ilk iş gününde birde hiç tanımadığı kavgacı komşu oğluna yardım etmek ve sonrasında geçen kötü gün Pürlen 'i kızdırsa da artık hergün Cihangir ile karsilacaktir. Cihangirin o sempatik halleriyle ise beklenmedik bir kapı aralanır kalbinde. Ama Cihangir kimdir? Kavga etme olayı, devamlı telefonla konuşmalar derken ona kalbini verebilir mi? Güvenebilir mi? Severek okuduğum güzel komsuluklar , aile ve arkadaşlık ortamı olan. Sıcak bir aşk hikayesiydi. Tuğçe kendi yaşamından kestilere yer vermiş ki okurken bir süre sonra kurgu gerçek karışıyor. Ben başlarda direk kurgu diye okumaya başladım halbuki Klasik biz Türk kızları olarak trip konusunda baya iyiyizdir ki Pürlen de bunun hakkını veriyor Cihangir zaten o romantik davranışları, aşkı, sadakati diyecek söz yok. Karakterlerin hepsini ayrı ayrı sevdim. Keyifle okudum ki sizde bir şans verin derim.
PürlenTuğçe Akıllıoğlu · Aspasia Yayınları · 202166 okunma