Kasım 2021
Aspasia Yayınları

2021 115. kitabı
Yıllardır kitap yorumcusu olarak tanıdığım Tuğçe’nin, hayalini kurduğu, eşi ile tanışmasından ilham aldığı, birazı gerçek birazı kurgu olarak yazdığı ilk kitabını okudum Her ne kadar biraz kurgu barındırsada ben kafamda hepsini gerçekmiş gibi düşünüp okudum, gerisini de kabul etmiyorum Böyle bildiğimiz bir kişinin hayatını okumakta ayrı zevkliymiş onu anladım Kitabı keyifle okudum. Komşu çocuk hikayesiydi. Biraz eğlence , birazcık aksiyon , bolca içimizden duygularla istediklerini güzel yansıttığını düşünüyorum. Pürlen’in babasını okurken kendi babamı okuyor gibiydim Aynı korkuları yaşadım bende Çok benziyorlar . Biraz konudan bahsedeyim. Pürlen, okulundan mezun olmuş ve bir Diş hekiminin yanındaki işe başlayacaktır. Annesi , yıllardır komşu oldukları kişilerin yurtdışındaki oğullarının geldiğini ve bir sebeple diş randevusuna ihtiyacı olduğunu söyler. Daha ilk iş gününden böyle bişey yapmak istemeyen Pürlen annesini geri çevirir ama komşu oğlu Cihangir yine de çalıştığı yere gelmiştir. Hoş olmayan ilk karşılaşmaları ile hikayemiz başlıyor. Cihangir, Pürlen ile olmayı kafasına koymuştur. Pürlen ise asla güven vermeyen Cihangir’i sürekli geri çevirmektedir. Cihangir yaptığı sürprizler ve emri vakilerle Pürlen’i ikna etmeye çalışırken içerden de destek almakta gecikmez Bir zaman sonra her şey güzel olmaya başlamışken Cihangir’in geçmişinde yaşananlar ilişkilerini tehdit etmeye yetmiştir. Cihangir’in Pürlen’den sakladığı sırrı ne? Pürlen, Cihangir’e güvenebilecek mi? Her şey açığa çıktığında eskisi gibi olabilecekler mi? Hepsini okuyup öğreniyoruz
2021 167. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2021 00:00
Esas kızımız okul biter bitmez atanmayı beklemeden özel sektörde bir diş hekiminin yanında işe başlayan, azimli, keyifli ve en çokta umutlu Pürlen. Esas oğlumuz ise Almanya'daki ortağıyla sorun yaşayıp memleketi Adanaya geri dönen, işinde başarılı, bolca gizemli Cihangir. İlk iş gününde gelen hastanın kaba hareketlerinden rahatsız olan Pürlen, sonradan gelen kişinin karşı komşusunun ve annesinin can dostunun oğlu Cihangir olduğunu öğreniyor. Ama tahmin etmediği bir sevdanın içine düşüyor.. Hikayemizde bu muazzam sevda ve Cihangir'in gizemli geçmişini çözmek üzerine ilerliyor.. Ahh ahh yapmayın annem yapmayın. Güzel seven adamları bu kadar güzel yazmayın çünkü bulamıyoruz. Cihangir güzel seven adamlar listeme adını altın harflerle yazdırdı. Bu nasil nahif,nasıl güzel bir sevgidir arkadaş. Aralarındaki sevda, aile ilişkileri o kadar güzel işlenmişti ki bayıldım. Konuları bağlama şekli o son Cihangirin sahiplenme konusunda Pelin Büşra Demir ile kavgamız hala devam ediyor. Kitap su gibi aktı geçti. Bizede o sevdayı okuyup bolca iç çekmek kaldı.. Ne diyeyim bu nahif sevdayı okuyun, okutturun efenim.
2021 132. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2021 17:44
Öncelikle benim de Cihangir gibi ilk kez duyduğum Pürlen isminin anlamını söylemek istedim; gül goncası demekmiş :) Nur,ışık saçan anlamlarına da gelıyor bayıldım. Evet gördüğünüz gibi karakterlerimiz Pürlen ve Cihangir… Pürlen; diş teknisyenliği mezunu.Kendi ayakları üzerinde durabilmek için işe girer özel bir klinikte.İlk iş gününde bir heyecan heves yola koyulur başına geleceklerden, ruhuna geleceklerden habersiz Cihangir; Pürlenlerin bitişik komşu oğlu.Yurt dışında okumuş iş kurmuş ama oradaki bazı sorunlar nedeniyle şirketi kapatıp ülkeye döner.Tabii ayrıldığı ortağıyla olaylı bir süreç geçirir.Kader bu ya aşk kapıyı nerede ne zaman çalar belli olmaz demişler.Bizimkilere, Cihangir’in diş tedavisi için kliniğe gelmesiyle ve Pürleni görmesiyle çalıyor aşk kapıyı.İnat mı inat Pürlen,asabi ama bir o kadar da naif Cihangir aşklarını büyük badireler ,olaylar atlatarak yaşayabilecekler mi okuyarak görmelisiniz diyorum. Çiçeği burnunda yazar bookstagram arkadaşım Tuğçe’ nin ilk gözağrısı Pürlen çok tatlı,heyecanlı ve bir o kadar da keyifli bir kitaptı.Her satırında samimiyet,içten yazım dili ile bir de tabii gerçek bir hikaye olması sebebiyle büyük bir tat verdi okurken.Yer yer hataları yok değil kitabın, bu da arkadaşım kaynaklı hiç değil. İlk gözağrımızın nazar boncuğu diyoruz elbette.Ben çok keyif aldım Tuğçe ve yol arkadaşının güzel aşk hikayesini okurken bence siz de şans vermelisiniz.Aşkın mükkemel bir unsur olduğunu göze alırsak seveceğinizden eminim Her daim Aşkla sevgiyle…️ …
2021 114. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2021 22:12
#alıntı "Ne o beni görmek çok hoşuna gitmedi sanırım. " Ne söyleyeceğini şaşırdı. Böyle kalırsın işte. "Hoşuma gitmeyen tek şey seni görmediğim günler. " yine zaferlerimin yıkıldığı bir güne tanıklık ediyorsunuz. . Naif mi naif,içinizi sıcacık yapan,çok bizden bir kitapla geldim bugün. Son derece eğlenceli ve sakin giden bir hikayeydi Pürlen’in hikayesi. Ama benim böyle bir hikayeye öyle çok ihtiyacım varmış ki,su gibi aktı gitti hikaye. . Pürlen kızımız,okulunu yeni bitirmiş ve bir an önce kendi ayakları üzerinde durmak isteyen bir kardeşimiz. Dişçinin yanında asistan olarak işe başladığı gün ,henüz haberi olmasa da hayatında da yeni heyecanların başladığı gün olacak.Yan komşusunun yurtdışında yaşayan oğlu memlekete dönmüş ve karıştığı bir kavga sonucu dişinin kırılmasıyla da soluğu Pürlen’in çalıştığı klinikte almış. Cihangirin, sempatikliği,sevecenliği,sadakati ve aşkıyla zamanla Pürlen’in kalbini kazanmasıyla da romantik hikayemiz başlamış. Ama kimdir bu Cihangir derseniz onu henüz Pürlen de bilmiyor.Ona güvenmeli mi yoksa hiç olmamış gibi mi davranmalı ? . Çiçeği burnunda,dumanı üstünde taze bir kitap Pürlen. Tuğçe,eşi ile olan hikayelerinden yola çıkmış anladığım kadarıyla. Bir kısmı onların tatlı mı tatlı hikayesi.Bir ilk kitap olmasına rağmen ben Tuğçe’nin kalemini çok başarılı buldum.Çoğu yerini kahkahalarla okudum. Pürlen sanki bendim okurken. Ama keşke yazarının özendiği kadar editörü de özenseymiş kitaba.Kitap görmezden gelemeyeceğiniz kadar çok yazım yanlışı,düşük cümleler ve isim hatalarıyla dolu.Bunlara rağmen her satırından keyif aldığım bir kitap oldu.Her Türk kızının birinci görevi olan trip atmada adeta bir master degree olan Pürlen ve ondan gelen her şeye razı olan Cihangir’in içinizi sıcacık yapan hikayesini okuyup ,çok seveceğinize eminim. Aklıma
2021 119. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2021 02:23
Pürlen okulunu yeni bitirmiş, kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen kızımız. Dişçinin yanında asistan olarak işe başladığı ilk gün hayatındaki değişimlerin de başlangıcıdır. Yan komşularının oğlu yurt dışından dönmüştür. Karıştığı kavga sonucu dişi kırılmıştır. Annesinin tavsiyesi ile Pürlen'in çalıştığı kliniğe gider. Ilk karşılama biraz olaylı olsa da zamanla ikisi de birbirini tanımaya başlar. Peki onları neler bekliyor? Bunuda okuyunca öğreneceksiniz. Tuğçe eşi ile olan hikayesini bize çok güzel anlatmış. Kitabı okumaya başladım ve nasıl bittiğini anlamadım. Sıcacık, eğlenceli, sakin bizden bir kitaptı. Tuğçe'nin ilk kitabı olmasına rağmen kalemini çok beğendim. Bazı olaylar var ki çok güldüm. Kapağını cıvıl cıvıl rengini ve konusu ile Pürlen okuyun seveceksiniz.
2021 219. kitabı
Merhaba kitap severler; Öncelikle yazarın,her satırında ailenden birini sanki bizim evi anlatıyordu...Pürlen, karakteri ni ablama,Melisa' yıda kendime benzettim.Hele evin babasının kuralcılığı,ketumluğu tam evlere şenlikti... Sıcacık ailede,güzel komşuluk ilişkileri barındıran,yazarın kendi yaşantısından "sevdiği adamdan" ilham alarak cümlelerin arasına gizlediği duygularını,içtenliğini, öfkesini,kontrolünü, zaman zaman samimi konuşmalarına çok güldüm... Hikayenin edit hataları olması gerçekten çok üzücü.Zira ikinci baskıda düzeleceğini umit ederek,o da nazar boncuğu olsun diyelim. Kitap Yorumu Pürlen, okuldan yeni mezun olmuş,ailesine yük olmak istemeyen, dişiyle tırnağıyla kendi çabalarıyla ayakta durmak ister.Bir dişçinin yanında asistan olarak işe başlayacağı ilk gün ayaklarının yerden kesileceğini nerden bile bilirdiki... Cihangir, Almanya'dan yeni gelmiş,Pürlen ile aynı aparmanda otururlar.İki aile çok yakındır.Cihangir, karıştığı bir kavgada dişinin kırılmasıyla Pürlen, ile yolları kesişir kesişmesine lakin duvarları olan esas kızın,güven vermeyen esas oğluna kapılarını nasıl açıcaktı? Cihangir'in geçmişiilişkilerinde neden tehdit oluşturur? Pürlen,hazır cevaplılığıyla dikkatini toparlamaya çalışırken duvarlarının yıkabilecek mi? Aradığınız cevapların tamamı ve daha fazlası kitapta mevcut... #alıntı "Zülfü Livaneli'nin de dediği gibi Pürlen,bir şeyler yapıyorum,yürüyorum,konuşuyorum, yemek yiyiyorum yani her zaman yaptığım işleri sürdürüyorum ama nasıl anlatsam,bir boşluk duygusu içindeyim ve biliyorum ki o boşluk sensin.Beni tamamlar mısın?" pinarliyorum ve bibliyofil okuur tavsiyesiyle @aspasiayayinlari 'ndan çıkan @tugce_akillioglu ''nun kaleme aldığı #Pürlen isimli imzalı kitabı okuyup inceledim @baygu_selda İle yaptığımız okuma maratonunda
2022 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2022 00:00
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu ‍️ Herkese merhaba, Pürlen ve Cihangir'in dünyasına konuk olmaya hazır mısınız? Haydi yoruma bekliyorum. ‍️ Pürlen, üniversiteden mezun olupta atanamayan genç kızımız. Bu boşluğu değerlendirmek ister ve bir dişçinin yanında teknisyen olarak işe başlar.İşinin ilk günü annesi ondan komşusunun oğlu için ricada bulunur.Bilin bakalım bu komşu oğlu kim? Tabiki Cihangir.Cihangir Almanya'dan kesin dönüş yapmış ve geldiği gibi dişini bir olay sonucu kırmış ve yolu Pürlen ile kesişmiştir.Ne derler büyük aşklar nefretle başlar değil mi?Pürlen ilk gördüğü andan beri Cihangir'e gıcık olmuştur.Bu gıcıklık, Cihangir'in de ısrarları sonucu yavaş yavaş yerini aşka bırakacaktır.Lakin Cihangir'in sakladıkları ise onlara biraz zor zamanlar yaşatacaktır. . ️Pürlen ve Cihangir nasıl tanıştı? ️Cihangir, Almanya'dan neden dönüş yaptı? ️Cihangir nasıl bir belanın içinde? ️Pürlen'in başına neler gelecek? ️Pürlen ve Cihangir'i nasıl bir son bekliyor? . Sımsıcak bir aşk hikayesi okudum. Cihangir gibi biri herkese lazım. Gerçi Pürlen'de az kök söktürmedi çocuğa, üzüldüm vallahi. Cihangir'in gizemli tarafı beni de fazlasıyla merak komasına soktu ama sonunda öğrendim. Eh be çocuk niye önceden söylemezsin. Söyleseydin böyle de zorluk çekmezdiniz. Devamını kitaptan okuyun. Ya basımdan ya da editörden kaynaklı bilemiyorum ama harf hataları vardı. Gerçi ben okurken düzelterek okuduğum için beni sıkmadı. Konusu itibariyle kesinlikle güzeldi. Umarım 2. Baskı da bu durum düzelir. Sizi de Pürlen ve Cihangir'in aşkına davet ediyorum. Üstelik gerçek yaşanmışlıklarla dolu bir hikâye. Ben sustum artık. Herkese keyifli okumalar diliyorum.
2021 70. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2021 16:24
Kapağı olsun konusu olsun sıcacık, güzel bir kitap olan Pürlen ile geldim Cihangir gibi bende ilk kez duydum Pürlen adını ve anlamını sevdim. Taze yazarımız Tuğçe ilk kitabı olmasına rağmen başarılı bir iş çıkarmış. Okurken karakterlerin bizden biri olması, benzer duyguları hepimizin hayatında yaşamış olması, sıcak aile, arkadaşlıklar derken zaten kitap sayfaları akıyor. Pürlen mezun olur ve ayakları üstünde durmayı hep seven bir kız olarak diş hekiminin yanında mesleğini icra etmeye başlar. Yeni işinin ilk gününde olacaklardan ve daha sonrası hayatına bu olayların yön vereceğini bilmeden... Cihangir yurtdisinda kurduğu şirketten ortaklığını sonlandirir ve ülkeye geri döner. Yaşadığı olaylar sonrası bir kavgaya karışır ve dişi kırılır. Eee kader ağlarını örmeye başlar böylece tedavi için annesinin karşı komşusunun kızı Pürlen 'in çalıştığı klinigine gider. Daha ilk iş gününde birde hiç tanımadığı kavgacı komşu oğluna yardım etmek ve sonrasında geçen kötü gün Pürlen 'i kızdırsa da artık hergün Cihangir ile karsilacaktir. Cihangirin o sempatik halleriyle ise beklenmedik bir kapı aralanır kalbinde. Ama Cihangir kimdir? Kavga etme olayı, devamlı telefonla konuşmalar derken ona kalbini verebilir mi? Güvenebilir mi? Severek okuduğum güzel komsuluklar , aile ve arkadaşlık ortamı olan. Sıcak bir aşk hikayesiydi. Tuğçe kendi yaşamından kestilere yer vermiş ki okurken bir süre sonra kurgu gerçek karışıyor. Ben başlarda direk kurgu diye okumaya başladım halbuki Klasik biz Türk kızları olarak trip konusunda baya iyiyizdir ki Pürlen de bunun hakkını veriyor Cihangir zaten o romantik davranışları, aşkı, sadakati diyecek söz yok. Karakterlerin hepsini ayrı ayrı sevdim. Keyifle okudum ki sizde bir şans verin derim.
Puan vermedi
İleriye uzattığa eline bakarak gülümsedim "Bu ne Cihangir?" . "Sizde varsa bir fincan ask alabilir miyim? dediğinde boş fincanı uzatıp bana baktığında ikimiz de kahkahalarla gülüyorduk , "Ask taze bitti ama bir fincan kahve verebilirim. Hala gülen gözlerine bakıyordum. Alt dudağını titreterek konuştu. Ah lütfen ama, biraz aşk için ölüyorum!... . Merhabalar sevgili kitap dostlarım ️ Pürlen ve Cihangir ile tanışmak istiyorum bugün sizleri.. Sıcacık mahalle otamında, komşu kızı Pürlen ve komşu oğlu Cihangir 'in bol atışmalı, yürek çarpıntılı hikayeleri için hazırsanız başlıyoruz. . Pürlen, diş kliniğinde işe başladığı ilk gün, annesinin yurt dışından gelen komşusunun oğlu için verdiği randevu ile şaşırıp kalmıştır. Daha ilk günden nerden çıktı bu komşu oğlu diye söylenerek kliniğin kapısını açtığında, kapıda karşılaştığı yüzü gözü dağılmış delikanlının kim olduğundan tabii ki habersizdir. . Cihangir, yurt dışındaki ortaklığını sonlandırmış, yeni bir iş kurma çabasındayken, bir yandan da Pürlen için hissettiği aşkın içine yuvarlanmaktadır. Geçmişin peşini bırakmadığı Cihangir ve Pürlen için kader neler planlamaktadır. Aradığımız soruların cevabı ve fazlası eserimizde der, hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim ️ Kitapla Kalın .
2021 123. kitabı
"Bir adım uzagimdayken bile sana ulaşmak zordu. Şimdi aramızda kilometreler var ve buradan ulaşmak daha zor. Sabah açan gül goncasi." "Aşk biraz da cesaret ister, insan kendiyle olmayı kalbine kalkan örmeyi sever doğası gereği ama şunu biliyorum ki biri tarafından sevilmek çok güzel " Herkese Merhaba Bugün sizlere bir çoğumuzun tanıdığı, Tuğçe Akıllıoğlu Tugce'nin kaleme aldigi ilk kitabı  #pürlen ile geldim. Naif, romantik ,bizden birilerinin tatlı bir aşk hikayesi olan Purlen'i okumak çok keyifliydi özellikle de yazarımızın gercek hayatından alınmış olması da pür dikkat hikayeye daha fazla odaklanmami sağladı. Bu tür kurguları, aile bağları, dostluk, arkadaslik ve komşu aşklarını okumaya bayılırım hele de akıcı bir dille yazılmışsa onları yan evden de ben izliyormuş hissine kapılırım. Purlen ve Cihangir ikiside çok tatlıydı. Pürlen yeni mezun olmuş kendi ayakları üzerinde durmak isteyen bunun içinde hemen özel bir diş hekiminin yanında  calışmaya başlayan pırıl pırıl bir genç kız. Ilk is gününde annesi yan komşusunun oğlunun kırılan dişi için randevu ayarlamasını ister. Purlen bunu kesinkes kabul etmese de işe gittiği gibi, yüzü gözü dağılmış dişi kırılmış Cihangir karşısında bulur. Şansa bakın ki bu komşunun yurt dışından kesin dönüş yapan oğludur. Daha ilk karşılaşmalarında Cihangir'in kavgaya karışması ve bu durumu Purlen'de hiç de iyi bir intibah uyandırmaz. Uzak durulması gereken biridir. Ama gel gör ki sürekli dip dibe komşu isen ,aileler çok yakın ve Cihangir gibi bir karakter varsa ortada ondan uzak durmak hiç kolay değildir. Cihangir'in naifliği, sevecenligini ve tavırları ile Purlen'in inadını kırıyor.Tabi Purlen de içten içe abayı yakmış durumda. Güzel başlamış çiçeği burnunda ciftimizin bu güzel aşkına ,geçmişten gelen karanlık insanlarında

Tuğçe AkıllıoğluYazar · 1 kitap
Tuğçe Akıllıoğlu 1996 Adana doğumludur. 2017 Çukurova Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı bölümü mezunudur. Küçüklüğünden beri okumayı sever ve beş yıldır okuduğu kitaplarını yorumladığı instagramda bir blog hesabı vardır. Pürlen yazarın ilk kitabıdır.