2023
Luna Yayınları

2023 30. kitabı
Vedat Akyol / Uykusuz Bazı yazarların kalemini çok sevip bütün kitaplarını okur ve herkesin de okumasını isteriz ya. İşte Vedat Bey benim için o yazarlardan. Bütün kitaplarını çok severek okudum. Her kitabı farklı bir tarz ve kurgu içeriyor. #MaviTebeşir, #GenimdekiYabancı, #Kimliksiz kitapları dışında kolektif öykü kitabı olan #Pencere kitabında da bir hikayesi var. Çok kitap okuyan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, bir çok türün başarılı bir şekilde bir araya geldiği kitaplar efsane olur. #Uykusuz kitabı bu kategoriye girdi benim için. Duygusallık, aşk, mitoloji, aksiyon, gerilim, polisiye ve daha fazlası. Akıcı, sürükleyici ve sürpriz dolu bir kitap. Kitaptaki olayları yüzeysel olarak paylaşacağım sizlerle. Çünkü büyük bir gizemi var kurgunun ve bu gizemi paylaşmanın okuyacak olanlar için büyüyü bozacağını düşünüyorum. Kitabımız genel cerrah olan Arda’nın nöbet bitiminde büyük bir trafik kazası olduğunu ve yaralıların hastaneye getirildiğini öğrenmesiyle başlıyor. Kaza yapan okul servisi olduğu için gelenler küçük çocuklardır maalesef. Yorucu ve üzücü geçen saatlerden sonra odasına geçen Arda’yı amcası Ares beklemektedir. Esas hikayemiz de bundan sonra başlar. Amcası Ares, Arda’ya üniversite yıllarında başlayan kendi hikayesini anlatır. Bu öyle bir hikaye ki evrende eşsiz olan tek şeyin zaman olduğunu ve her sonucun bir nedeni olduğunu iyice anlamamıza sebep olacak. Peki bu anlattıklarının kazayla nasıl bir bağlantısı olacak? Üniversitede aşık olduğu ama çekingenliğinden bir türlü tanışamadığı Emel ile yaşadıkları akılalmaz olaylar sayfaları hızlı hızlı okumanızı sağlayacak. Bir seri katilin yakalanması ve yaşanılanları değiştirebilmek için verilen mücadele inanılmazdı. Sevdiği için yapılan fedakarlıklar duygu dolu anlar yaşatacak. Aradan seneler geçti, her
Uykusuz
2023 24. kitabı
Yazarımız Vedat Bey’in kalemi ile ilk kez #uykusuz eseri ile tanışıyorum ve emin olun tek kelimeyle hayran kaldım kurguya.Kitabımız akıcı, heyecan verici ve merak uyandırıcı olmasının yanı sıra aşk, mitoloji, gizem, polisiye, gerilim ve çok daha fazlasıyla okurunu ele geçiriyor. Eminim merak etmişsinizdir düşüncesiyle kısaca bahsetmek istiyorum hemen sizlerede #uykusuz dan. Hikayemizde cerrah olan ve hastanedeki nöbetinin bitmesine birkaç saat kala Dr.Arda ile tanışıyoruz. Yirmi dört saatlik #uykusuz luğunun ardından tek hayali sıcacık simit ile beyaz peynirken trafik kazası haberi ile hastanede kargaşa yaşanmaya başlıyor. Üstelik kazaya karışan araçlardan birisi ilkokul öğrencilerini taşıyan servis aracıdır ve kaza geçiren yirmi çocuktan yedisi olay yerinde hayatını kaybederken Arda’nın müdahale ettiği iki çocukta maalesef ki uzun süren ameliyatların ardından ölür. Arda çocukların kurtarılamamış olmasının tek sebebi olarak kendisini görür ve ellerini parçalama noktasına geldiğinde mesleğini devam ettiremeyeceğine karar verir.Arda,kan çanağı olmuş gözleriyle evindedir ve kapı zili çaldığında karşısında manevi babası olarak gördüğü Ares amcası vardır. Arda anne babasını çok önce kaybetmiş ama Ares onu hiç yalnız bırakmamıştır.Zaten Arda’nın o an yanında olmasının sebebi de haberlerde gördüğü kazadır.Mesleği bırakmakta kararlı olan Arda’ya, Ares’in anlatacağı ve otuz yedi yıl öncesinde başlayan bir hikaye vardır ki işte bizim de #uykusuz u soluksuz okumamıza sebep olan hikayemizde bizleri 6 Aralık 1996 tarihine götürürken Edirne’ye yolculuğumuzda başlıyor. Makine mühendisliği bölümünden mezun olan Ares, şehirden ayrılacağı sırada okulun ilk günlerinde gördüğü ve aşık olduğu ama bir türlü duygularını açıklayamadığı Emel’i,o son günde gördüğünde onunla konuşmaya karar
Roman
2023 17. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2023 20:20
Farklı kurgusuyla gerçekle rüyaların birbirine karıştığı hikayesi ile okuyucusunu kendi sınırlarını bir anlamda keşfe davet ediyor.. Bir trafik kazasında yaralı çocukların hastaneye gelmesiyle Cerrah Dr.Arda nın tüm müdahaleleri sonucunda iki çocuğun ölmesi sonucu girdiği bunalım sonucu kendine zarar vermesi sırasında gelen Amcası Ares'in sıradışı hikayesini anlatması ve Arda'ya devrettiği misyonunun ne olduğunu okuyacaksınız.. Okul yıllarında uzaktan hayran olduğu Emel ile karşılaşıp Emel'in onu evine davet etmesiyle başlayan garipliklerle dolu olayların başlangıcı olur.Birşeyler almak için evden çıkan Ares'in uğradığı tekel bayiinde tanıştığı adamın sırrı neydi herkesin peşinde olduğu hazine Ares'in başına ne getirecektir. Emel'in evine geri döndüğünde onu ölü bulması ve bütün delillerin Aresi işaret etmesi sonucu nezarete alınır. Ares'in bu müthiş hikayesi bakalım onu nereye kadar götürecek tüm bu karmaşanin içinden ne çıkacak onuda okuyup öğreneceksiniz.. "Her yeni gün başlı başına bir hediyedir,ama bazı günler vardır ki hediyenin adı mucizedir."
Roman
2023 18. kitabı
İyi akşamlar arkadaşlar, doktorların hayatlarını hiç düşündünüz mü? Acaba bütün gün, bütün gece hastanede çalıştıktan sonra neler yaşıyorlar, nasıl bir hayatları var. Hastanede yardım etmek için çabaladıkları insanlar ölünce neler hissediyorlar? İşte bu kitapda ki kahramanımız böyle bir hayatı olan ceerah Arda. Arda hastanede cerrah olarak çalışmaktadır, yine nöbette olduğu bir gece nöbetin bitmesine yakın bir kaza haberi gelir, bu okul servisidir ve yaralıların hepsi çocuktur. Ve bazılarının durumu da kritikdir. Arda ne kadar uğraşsa da iki çocuğu kurtaramaz. Ve çok üzülür hatta mesleği bırakmayı bile düşünür en kötüsü de kendine zarar vermeyi düşünür ama o sırada kapı çalar ve karşısında Ares amcasını gören Arda şaşırır. Ares amcası ona öyle şeyler anlatır ki Arda'nın kafası karışır ve geçmişle gelecek arasında gidip gelir. Arda amcasının anlattıkları dışında da bazı şeyleri düşünmeye başlar daha önce yaşadığı olaylar aklına gelir. Arda bir yandan bunu çözmeye çalışırken bir yandan da başka olaylarla uğraşmak zorunda kalır. Bu kazanın Arda ve amcası ile bir alakası var mı? Arda geçmişte ne yaşadı? Ares amca ona neler anlattı? Kitap son sayfasına kadar temposunu ve heyacınını kaybetmiyor. Resmen kitap da kayboldum Arda ile doktorluk yaptım, onla amcasının dediklerini araştırdım ve geçmişine gittim. Bana bu güzel kitabı tavsiye Özlem kuzuma çok teşekkür ederim. Yazar @vedat.akyol.378 beyin kalemi daim olsun. En kısa zamanda diğer kitaplarını da okuyacağım inşallah. @lunayayinlari #uykusuz #keşfetteyiz #okumazamanı #vuslatınkitapkurtları #yorumzamanı #neokudum #kitapcandır #tavsiyekitap #benokudumsırasendeoku#keşfet #kitapcandır
2023 13. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2023 12:25
Herkese merhaba Bugün sizlere Özlem moderatörlüğünde okuduğumuz @vedat.akyol.378 yazarımızın kaleme aldığı @lunayayinlari'ndan çıkan #uykusuz kitabından bahsedeceğim Bazen öyle zamanlar yaşarız ki olaylar içinden çıkılamayacak duruma gelir, işte tam da bu anda keşke zamanı geriye alabilsek diye düşünürüz değil mi? Peki ya gerçekten yaşadığımız son birkaç günü değiştirme şansınız olsaydı ne yapardınız? Bu söylediğim her ne kadar kulağa imkansız gibi gelse de Ares ile tanıştıktan sonra ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Şimdi diyeceksiniz ki Ares kim? Ares hiç kimse bilemese de bu dünyadaki pek çok insanın gizli kahramanı ve kahramanımızın artık görevini teslim etme zamanı geldi. Şimdi isterseniz hikayenin en başına dönemlik, çünkü her bitiş aslında bir başlangıcın habercisidir değil mi. Doktor arda yoğun geçen bir günün ardından evine dönmenin hayalini kurarken acile gelen trafik kazası haberi ve sonrasında yaşanan olaylardan sonra kendine olan güvenini ve mesleğine olan inancını kaybeder, yaşanan kendisini sorumlu tutan Arda, meslek hayatına devam etmek istemediği için en büyük cezayı yine kendisine kesmeyi düşünür, tamda bu noktada hayat arda için farklı bir yol çizmiştir ve Ares oğlu gibi gördüğü Arda'nın her daim en büyük destekçisi olmaya devam edecektir. Vedat beyin kaleminden okuduğum dördüncü eseri ve benim için ne yazsa okurum dediğim yazarlardan biri oldu, çünkü kitapları bağımlılık yapıyor, hiç sıkılmadan tekrar tekrar okuyabiliyorsunuz ve her seferinde aynı heyecan ile sayfaları çeviriyordusunuz. Uykusuz pek çok konunun bir arada harmanlandığı mükemmel bir kurgu polisiye, macera, aşk, mitoloji, gizem yani ne ararsanız var. Olaylar arasındaki bağlantılar ve karakterler arasındaki uyum çok güzeldi, okurken kendinizi öyle bir
2023 81. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2023 10:32
Yorumumu okuyup bu kitapla ilgili bilgi almayı beklemeden hemen şimdi sadece bu kitabını değil, @vedat.akyol.378 imzalı tüm kitapları sipariş edin. #vedatakyol ‘un dördüncü kitabını okumuş olmanın bana verdiği yetkiye dayanarak diyorum ki bu adam muazzam yazıyorYaşayarak yazdığı için okurken de size yaşatıyor adeta.Çok sevdiğimiz kalemleri ve kitaplarını anlatırken kurduğumuz iddialı cümleler “Aman amma da abartmış. “ dedirtmesin size. İnsan çok okuyunca inanın okuduklarının arasında uzak ara önde olanı, pırıl pırıl parlayanı ve geri de unutulmaz izler bırakanı da çok iyi ayırt edebiliyor elbette. Verdik değil mi siparişlerimizi? O zaman hadi size, elime alır almaz cidden uyumadan bitirdiğim ve beni uykusuz bırakan #uykusuz kitabını anlatayım. Arda, uzun bir nöbetin ardından evine gidip istirahat etmek için yanıp tutuşan bir cerrah. Hastaneden çıkmak üzereyken bir okul servisinin devrildiği haberini alıyor Arda ve yaşantısını neredeyse tamamen değiştirecek olaylar silsilesi de başlamış oluyor.Yaşanan kazada yaralanan iki küçük çocuk Arda’nın ellerinde ölüyor. Bu olaydan çok etkilenen Arda artık bu mesleği yapamayacağını düşünürken Ares Amca geliyor ve ” Sana bunları anlatmanın zamanı geldi artık oğul.“ diyerek başlıyor anlatmaya. Ares Amca bizi alıp üniversiteyi bitirdiği o güne, büyük aşkı Emel ile konuşmaya karar verdiği ana götürüyor. Sonrasında yaşananlar son sayfaya kadar ağzınız açık okuyacağınız olaylar silsilesi. Normal akışında giden roman bir anda yer yer fantastik yer yer romantik, yer yer de polisiye bir hale geliyor. Sanırım Vedat Akyol okumayı çok sevmemin sebeplerinden biri de bu; her kitabında farklı türlere rastlamak.Ares Amca Arda’ya ne anlatacak söylemeyeceğim.Size şuruptan ve Muzaffer Amca’dan da bahsetmeyeceğim.Kitabın sizi hemen avucunun
Okunma: 06 Mayıs 2023 12:08
Sevgili kitap sever ve okuyucu dostlarım ; Luna Yayınları 'ndan çıkan Vedat Akyol kaleminden Uykusuz kitabı ile hepinize merhabalar. #kitapkonusu #kitapyorumum Karakterimiz Ares; dünyanın her yerini gezen ve genç doktor Arda'nın babası gibi sevdiği biridir. Arda'nın nöbetinin bitmesine saatler kala okul servisinin yaptığı kaza sonucunda bazı küçük yaralıların acile gelmesiyle başlar hikâye. Arda maalesef küçük bedendeleri kurtaramaz ve kendini suçlar. Eve gittiğinde kapı çalar ve Ares amcasıdır gelen. Kazayı duymuştur ve Arda'nın ruh halini tahmin ettiği için ilk uçakla gelmiştir. Ares amcası anlatmaya başlar ve Arda 'nın dinlemesini ister. Anlattığı şeyler nelerdir? Kuantum fiziği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sihirli bir iksirle 3 gün uymamak şartı ile zamanı yeniden başlatma gücünüz olsa ne yapardınız? Böyle bir gücün olması, kadere müdahale edebilmek sizce doğru mu? Ares mutlu oldu mu? Kitabın bundan sonraki bölümlerini okurken hayatı sorgulamaya başlıyoruz. #fantastik #mitolojik #mistik #polisiye ile harmanlanmış akıcı ve sade bir dille yazılmış muhteşem bir kurgu okudum ve sizlere kesinlikle #tavsiyeediyorum. Yazarın okuduğum dördüncü kitabı Mavi Tebeşir Genimdeki Yabancı Kimliksiz kitaplarını da soluksuz okumuştum. Önceki postlarımda yorumları mevcut, isterseniz inceleyebilirsiniz. Bundan sonraki kitabını heyecanla beklediğim favori yazarımdır. Bol alıntılar olunca bilirsiniz o kadar keyifli okuma oluyor. Alıntılarıma da mutlaka göz atmanızı öneririm.
2023 16. kitabı
#okudumbitti #uykusuz ~alıntılar~ "Eğer karşınızdaki kadınla sorularla iletişim kurmayı denerseniz, kendinizi büyük bir labirentin içinde kaybolmuş bulabilirsiniz." "Hayatım boyunca doğruluğuna inandığım tek cümle "Tecrübeyi asla tecrübe etme..." bilgisidir." Merhaba günaydınlar herkese Bugün konusunu ve kurgusunu çok beğendiğim bir kitaptan bahsedeceğim.Bu kitapta uykusuz kalmanın bazen ne kadar hayati bir önem taşıdığını öğrenecek, hayatın küçük ama mucizevi güzelliklerine bambaşka bir gözle bakmaya başlayacaksınız. Konusundan biraz bahsedersek,Arda bir hastanede çalışan bir cerahtır.Çok yorgun ve uygusuz geçen gecenin ertesi günü tek isteği bir an önce evine gidip uyumaktır. Nöbete kaldığının ertesi günü tam çıkmaya hazırlanırken bir trafik kazası haberi gelir,çoğunluğunun çocuklardan oluşan bir öğrenci servisidir bu.İsini bitiren ve yorucu ve üzücü geçen saatlerden sonra odasına geçen Arda’yı amcası Ares beklemektedir.İşte hikayemizin asıl başlayacağı kilit noktamız amcasıdır.Bu yaşanan kazadaki kayıplar Arda'yı nasıl etkiliyor? Amcası Arda'ya neler anlatıyor?Kazayla bir ilişkisi var mıdır?platonik aşkı olan Emel'e açılabilecek mi,neler yaşanacak?Bu seri katil kim?..Gibi sorularla merakınızı kapartarak yorumumu bitirmek istiyorum.Kitap akıcı ve sürükleyici kurgusuyla sayfalar kayıp gidiyor elinizden. Kitabın konusunu fazla uzatmak istemiyorum #gizem var kurgusunda ve bu gizemi paylaşmanın okuyacak olanlar için #büyüyü bozacağını düşünüyorum. Ben çok keyifli ve meraklı bir şekilde soluksuz bitirdim kitabı. #uykusuz kitabını okuyarak uykusuz kalmaya değer mi? diye düşünüyorsanız okuyarak buna siz karar verin.Duygusallık, aşk, mitoloji, aksiyon, gerilim, polisiye ve daha fazlası sizleri bekliyor olacak.Tavsiyemdir #okuyun #okutun Sevgiler
2023 51. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2023 20:33
Selam #mavitebeşir kitabı ile kalemiyle tanıştığım Vedat Akyol için de "ne yazsa okurum dediğim yazarlardan oldu" demiştim. Anlatım tarzını, kurguyu, karakter yerleşimini ve duyguyu hissettirmesini çok başarılıydı yazarın . O günden bugüne kadar yazdığı tüm kitapları okudum ve diyebilirim ki her biri birbirinden farklı, birbirinden sürükleyici ve şaşırtıcı kurgular. Bu dört kitap da benim için çok değerli, "hangisini en çok sevdin" derseniz ayrım yapamam, çünkü hepsi çok özel ve güzel. Yazarın son kitabı olan #uykusuz u okurken elinizden bırakamayacağınızı garanti ederim. Polisiye, gerilim, aksiyon, dram, mitoloji, fantastik ve bilim kurgu türleri bu kitapta bir arada Benim her zaman çok ilgimi çeken bir konuyu tema olarak seçmiş yazar. Ne olduğunu tabii ki söylemeyeceğim , kitabın büyüsü bozulmasın Dr Arda'nın yirmi dört saatlik nöbetinin bitmesine yakın bir trafik kazası olur. Kazazedeler hastaneye gelmeye başlar. Bunlar daha ilkokul çocuğudur, servis kaza yapmıştır. Arda elinden geleni yapsa da iki çocuk ölür. Yorgunluğunun üzerine bir de böyle ölümler olunca duygusal çöküş yaşar ve kendini suçlar . Evinde kendi ile hesaplaşırken, Ares amcası gelir. Arda'nın içinde olduğu ruh halini anlar. Ona anlatacak oldukça ilginç bir öyküsü vardır. Kendi öyküsü... Ares üniversite süresince bir genç kızı çok sevmiş, onu gizlice takip etmiştir. Utangaç bir kişiliğe sahip olduğu için bir türlü açılamamıştır. Okuldaki son günü açılmaya karar verir. Ancak o gün olanlar tüm yaşamını değiştirecektir. Hem hayatının en acı gününü yaşayacak hem de hayatının mucizesine kavuşacaktır. Bu mucize onun tüm hayatını değiştirdiği gibi bilmeseler de bir çok insanın da hayatını değiştirmesine vesile olacaktır... Tek kelime ile MUHTEŞEM bir kitaptı. Kurgu , olaydaki
Okunma: 17 Nisan 2023 21:46
Uykusuz, kalemine geç kaldığım @vedat.akyol.378 'un son kitabı. Aşk, polisiye, mitoloji ve biraz bilim kurgu içeren bir roman. Tüm bunları bir araya geldiği çok akıcı bir kurgu düşünün. Yazarın diğer kitaplarını okuyan arkadaşım Özlem çok beğenmiş, okumalısın demişti ama yazarın kaleminin bu kadar güzel olabileceğini gerçekten düşünmemiştim. Hikaye Genel Cerrah Arda’nın görev yaptığı hastaneye trafik kazası yaralıların getirilmesi ile başlıyor. Malesef kaza yapan araç okul servisi ve gelen yaralılar küçücük öğrenciler. Müdahaleler sonrası kendini kötü hisseden Arda' yı Ares amcası beklemektedir. Ogün yaşananları konuşurlarken Arda'nın sorduğu bir soru ile Ares, kendi gizemli hikayesini anlatır. Kurgunun büyüsünü bozmamak adına daha fazla detaya girmek istemiyorum siz Uykusuz' u okuyun bende yazarın geç kaldığım diğer kitaplarını "Yaşadıklarımız zihinlerimizde derin çentikler bırakmadıkça, zamanın göreceli olarak hızlı akmasına engel olamayız." "Her yeni gün başlı başına bir hediyedir,ama bazı günler vardır ki hediyenin adı mucizedir." #uykusuz #roman #vedatakyol #lunayayinlari