2021 89. kitabı
Emma, güzel, başarılı ve hırslıdır. Birinin onu beğenmemesine, istediği şeye sahip olamamaya tahammülü yoktur. Güzelliğinden ötürü her şeyin en iyisine sadece onun layık olduğuna inanmaktadır. Başkalarının kendisi hakkında ne düşündüğüne saplantılıdır ama aynı zamanda sürekli bir kendini kanıtlama çabası içersindedir. Bir gün sırf yapabildiğini, onların sandığı gibi biri olmadığını göstermek için bir şeyler içtiğinde işler hiç beklemediği bir yöne gider. Artık Emma, eskisi gibi herkesin gıpta ettiği o kız değildir. Mahremi en berbat şekilde ortaya serilmiştir ve Emma diğerleri tarafından iğrenç söylemlere maruz kalmak zorunda bırakılmıştır. Daha önce okuduğum benzer kitaplardan farklı olarak şüpheliler olaydan sonra Emma’yı provake etmek amacıyla hiçbir şey yapmadı. Evet doğru duydunuz. Tehditler, avukatlarla köşeye sıkıştırmalar, okulda aşağılama... Artık aklınıza ne gelirse. Onlar bunu yapma gereği duymadılar çünkü onlar yerine bunu başkaları zaten gönüllü bir şekilde yaptı. Emma sosyal anlamda o kadar yüksekteydi ki, düşüşü birçok kişiye zevk verdi. Kitabın ikinci yarısı olaydan bir yıl sonrasını anlatıyordu. Her geçen an ile birlikte Emma’nın yaşadıkları sizi daha da sarsıyor. Ailesinden destek görememesi, bedeninin artık onun olmaktan çıkması, sessiz çığlıkları... Emma’nın iç sesini, sayıklamalarını ve o fotoğrafların sürekli gözlerinin önüne gelmesi her defasında kalbimi kırdı. Emma’nın savaşacak gücü yok. Aynaya bakacak dahi gücü yok. Ve bu o kadar gerçekçiydi ki durup nefes alamadan devam ediyorsunuz. Bana göre Emma’nın hatalı olduğu nokta başkalarının onun hakkında ne düşündüğüne dair takıntılı olmasıydı. Olaylardan önce Emma benmerkezci, kibirli, kıskanç, insanların statüsüne ve dış görünüşüne önem veren berbat bir arkadaştı. Ve ilk sayfadan itibaren olumlu veya olumsuz istemediği herhangi bir davranışı başkalarının onunla ilgili fikirlerini düşünerek yerine getirdi. Kitabın anlatımı fazla etkileyiciydi. Sarsıcı, kalp kırıcıydı. En kötüsü de gerçekçiydi. Emma’nın yaşadıkları, ailesinin tavrı aklıma geldikçe hala buz kesiyorum. Kitap, içeriğinden ötürü 18 yaş ve üzeri okurlara göreydi
Roman
Sen İstedinLouise O’Neill · Yabancı Yayınları · 202181 okunma