Dua ile....
Hodbin..
1. Sâdece kendini gören (kimse), mağrur, kibirli: Safvet-i tab'ımız arttırdı gurûr-ı hüsnün / Mest-i nâzım bakıp âyîneye hodbîn oldu (Nedim). Zâlim, şımarık, .genel olarak anlamı.
Mihrabad kitabının yazarına duyduğu hayranlıkla yazarın izinden gitmeye karar veren kitabımızın başkahramanı Sadık yazarın duygularını anlamlandırabilmek ve bir nebzede olsa ilgisini cekmeyi başarabilmek için konuları aynı karakterli farkli bir kitabı yazmaya karar verir.
Mihrabad,da Hodbinler roman sanatınsa bur devrim olmuşmudur?
Kitabın konu başlığı her ne kadar ilgincse inanın kurgusuda o kadar farklı.Tesadufturki hodbin isminde bir kirabım daha var ust uste farkli bir okuma oldu benim icin.
Sevgili @saruhan_dogan ilk okuduğum kitabı benim icin gercekten mutluluk verici uzun suredir okumayı planladığım ve birazda erteledigim bir paylasım oldu.
Açıkçası kitabı ovmek için kelimeler secemiyorum
cunki kendini bir solukta okutup gonulde yerini kitabı okudugunuz zaman hak vereceginize eminim.Kitapta eski turkce kelimelere ve bazi yerlerde unlu yazarların ilham verici satırlarına yer verilmis olmasina ayri sevindim bu bana birazda olsa nostaljik bir okuma olmasi icin katkida bulundu.Oldukça zengin bir dille yazılan #hodbinler sevgili @saruhan_dogan ilk romanı ile kaleminin guzelliğini okuyucuya aktarmis okuduğuma sevindim.
@saruhan_dogan
@dilhunn__