Mahar
2021 88. kitabı
Merhaba dostlar bugün sizlere çok güzel bir eserle geldim. Kitabın ismini alan karakterimiz Mahar ve onun yetimhanedeki arkadaşlarının hayatlarını konu edinen bir kitaptı. Ana karakterimiz ve en yakın arkadaşları Ali ve Merve yetimhanede büyümüş çocuklar. Ali cıvıl cıvıl rengarenk bir çocuk, Mahar ise cesaretli, gözükara, mert ve çok zeki bir çocuk, Merve hanım hanımcık zeki bir kız. Yetimhanedeki iyi müdür vefat edince yerine Bahattin isimli kötü bir müdür gelir ve bu üç arkadaş yetimhaneden kaçarlar. Asıl konu ve olaylarda bu kaçıştan sonra yaşanır. Benim nefret ettiğim karakter tabii ki herkes gibi Bahattin ve yandaşları, sevdiğim iki ana karakter Mahar ve Ali oldu. Merve'ye zaman zaman gıcık olsam da haklı bulduğum konular da vardı. Ali'nin başına gelenlere çok üzüldüm ve Mahar gibi bende onu tüm kitap boyunca görmek, okumak isterdim. Mahar hayatın en acımasız tarafıyla sürekli karşılaşmak zorunda kalan bir çocuk oldu hep. Ali'nin rüyasından ve Mahar'la olan sıkı dostluklarından çok etkilendim. Yazarımız konuyu ve olayları çok güzel anlatmış, etkilenmemek elde değildi. Lakin sadece eski konuların sık tekrar edilmesi biraz hoşuma gitmedi. Onun haricinde kitap biraz bana Yaralasar serisini anımsattı. Tabii ki o seri ile alakası yok ama yetimhanede geçmiş olması aklıma onu getirdi. Karakterlerin yaşadıkları kolay şeyler değil. Dram çok seven bir yapıya sahip değilim ama bu konuyu ve kitabı severek okudum. Ali'nin hayalinin sonunda gerçekleşmiş olması da mutlu etti. Keşke Ali'de bunlara şahit olsaydı dedim. Genel olarak kitabı ben gerçekten çok sevdim. Sayfalar su gibi aktı gitti. Okuyanın asla pişman olmayacağını düşünmüyorum.
MaharMurat Ekşi · Epsilon · 202180 okunma