8 Kasım 2021
Epsilon

Mahar
2021 88. kitabı
Merhaba dostlar bugün sizlere çok güzel bir eserle geldim. Kitabın ismini alan karakterimiz Mahar ve onun yetimhanedeki arkadaşlarının hayatlarını konu edinen bir kitaptı. Ana karakterimiz ve en yakın arkadaşları Ali ve Merve yetimhanede büyümüş çocuklar. Ali cıvıl cıvıl rengarenk bir çocuk, Mahar ise cesaretli, gözükara, mert ve çok zeki bir çocuk, Merve hanım hanımcık zeki bir kız. Yetimhanedeki iyi müdür vefat edince yerine Bahattin isimli kötü bir müdür gelir ve bu üç arkadaş yetimhaneden kaçarlar. Asıl konu ve olaylarda bu kaçıştan sonra yaşanır. Benim nefret ettiğim karakter tabii ki herkes gibi Bahattin ve yandaşları, sevdiğim iki ana karakter Mahar ve Ali oldu. Merve'ye zaman zaman gıcık olsam da haklı bulduğum konular da vardı. Ali'nin başına gelenlere çok üzüldüm ve Mahar gibi bende onu tüm kitap boyunca görmek, okumak isterdim. Mahar hayatın en acımasız tarafıyla sürekli karşılaşmak zorunda kalan bir çocuk oldu hep. Ali'nin rüyasından ve Mahar'la olan sıkı dostluklarından çok etkilendim. Yazarımız konuyu ve olayları çok güzel anlatmış, etkilenmemek elde değildi. Lakin sadece eski konuların sık tekrar edilmesi biraz hoşuma gitmedi. Onun haricinde kitap biraz bana Yaralasar serisini anımsattı. Tabii ki o seri ile alakası yok ama yetimhanede geçmiş olması aklıma onu getirdi. Karakterlerin yaşadıkları kolay şeyler değil. Dram çok seven bir yapıya sahip değilim ama bu konuyu ve kitabı severek okudum. Ali'nin hayalinin sonunda gerçekleşmiş olması da mutlu etti. Keşke Ali'de bunlara şahit olsaydı dedim. Genel olarak kitabı ben gerçekten çok sevdim. Sayfalar su gibi aktı gitti. Okuyanın asla pişman olmayacağını düşünmüyorum.
2021 116. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2021 00:18
Aileleri tarafından terk edilmiş yada kimsesiz kaldığı için orada yaşamaya mecbur bırakılmış çocuklardan bazılarının hikayesine ortak oluyoruz bu kitabımızda.Adından da anlaşolacağı gibi “Mahar”isimli baş karakterimizin yaşadığı trajik hayatı söz konusu. Arka kapak yazısına kısa bir cümle ile başlamış sevgili yazar “Dünyanın en hızlı büyüyen çocuklarının hikayesi”gerçektende böyle.Toplumumuzda görüp duyduğumuz pek çoğumuzun yaşamadığı ama tanık olduğu olay değilmi yetiştirme yurtları ve çocukları.Sıcak bir aile ortamı yaşamayan,aile sevgisi göremeden büyümek zorunda kalmaları onların yetişmesinde elbette büyük rol oynuyor diye düşünüyorum.İşte hikayemizde Mahar ve arkadaşlarının kaldığı yurtdan, gördüğü eziyetler sonucu oradan kaçıp hayata tutunmaya çalışmaları,çocukluktan yetişkinlik dönemine kadar yaşadığı acı bir hayatın hikayesi bu.Direk kitaptan bahsetmek istemedim bu sefer zira zaten söylediklerimle ve kitabın ismiyle hikaye az çok çözülebilir durumda.Okurken bir kez daha tanık oldum ki duymakla uzaktan görmekle yaşamış hissetmiş olmuyoruz.Ancak üzülüyoruz.Ne acı ki küçüxük çocukların topluma kazandırılması,yetişkin bireyler olabilmesi için bu tarz yerlerdeki çocukların kat be kat daha özenli yetiştirilmeleri söz konusuyken ötelenip hor görülmesi malesef ki yaşanıyor.Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler hiçtir demiş bir düşünür.Gerçekten de böyle.Değilmidir çocuklar geleceğimiz toplumun aynası bune göre bu bilinçle büyütülmeli yetiştirilmeli.Çocukların karınlarını ve zihinlerini doyurduğumuz kadar ruhlarını da beslemeliyiz.Faydalı bireyler olarak yetişmelerine ön ayak olmalıyız. Ben çok üzülerek ve acı duyarak okudum.Aslında bukadar samimi,içten gerçek bir hayat hikayesi beklemiyordum.Yazarın samimi dili direk satırlara
Mahar
Puan vermedi
Her cümlesinde ağladığım bir kitaptı, o kadar üzücü ki yaklaşık 2 hafta hatta 1 ay falan üzerimden etkisini atamadım, karakterlerle bağ kurmak bi yana onlar uzüldüğünde ve mutlu olduğunda mutlu olmak ayrı bir şeydi. Keşke kitabın sonunda Mahar acı bir şekilde ölmeseydi. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir kitap, umarım okursunuz
Murat Ekşi - Mahar
2022 41. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2022 20:36
Selamm ‍️ Bugün sizlere sevgili Murat Ekşi'nin yazmış olduğu Mahar kitabıyla geldim. Yazarın üçüncü kitabı ama Mahar yazarla tanışma kitabım oldu ve oldukça da sevdim. Sade ve yalın bir yazım dili var yazarımızın, bazı yerlerde fazla detaylar verilmiş olsada bu durum kurgunun güzelliğini akıcılığını etkilemiyor.. Çoğu yer yüreğime öyle dokundu ki keşke hiç birini yaşamak zorunda kalmasaydılar diyerek okudum kitabı... Hele ki son sayfalar gözyaşlarıma hakim olamadım Mahar ve Ali ikilisini çok sevdim kan bağı olmadan gönül bağı ile olan kardeşlikleri çok güzeldi. Merve karakteri ise beni  ara ara çok sinir etti. Aslında içlerinde en olgun ve mantıklı olan oydu ama çoğu zaman tavrı yüzünden sinirlerime dokundu.. Dram severlere güzel bir tavsiye daha bırakıyorum. Biraz konusundan bahsedip ve bir kaç sevdiğim alıntı bırakıyorum.. Konusu Mahar, Ali ve Merve yetimhane de büyüyen üç küçük çocuk... Yurtta yetişiyor olmaları onların mutluluğuna mani olmamıştır çünkü yurt müdürü çocukları seven ve onlara her imkanı sağlayan iyi bir adamdır. Maalesef mutlu hayatları, müdürlerinin vefatı ile tepe taklak olur. Kaybettikleri müdürün yerine gelen Bahattin ve Mümtaz çocuklara hayatı dar eder, bu ikilinin yapmadıkları kötülük kalmaz. Şiddetin her türlüsü, açlık, eğitimsizlik ve sevgisizlik.. Mahar, o yurtta daha fazla  kalamayacağına kara verir ve kaçma planları yapmaya başlar.. Henüz eyleme geçiremeden başına gelen o felaket olay ise artık son olur onun için.. Ali ve Merve ise kardeşlerini yalnız başlarına bırakmazlar ve birlikte kaçmaya karar verirler.. İçerisi kadar dışarısı da tehlikeli olmasına rağmen, onlar bunu umursayacak durumda değildirler artık... Böylece  üçünün de hayatla olan imtihanları başlar... Başlarına gelen o felâket olaydan sonra Mahar artık hayatına tek
Roman
Puan vermedi
Yaşanılanlar ne kadar zorlayıcı olabilir ki ? Yetimhanede başlayan bir öykü düşünün,yüreğinizdeki en hassas tellere dokunan. Ali,Merve ve Mahar.. Üç arkadaş tam anlamıyla kader ortağı. Ne yaparsan yap hani bazen olmaz ya.. Küçücük çocukardı. Bekledikleri belki biraz sevgi,biraz da ilgiydi. Yaşadıkları zorbalıklar o kadar boylarından büyüktüki.. Kendilerini yetimhaneden kaçarken buldular. Ali.. Hep naifti,narindi bedeni. Belkide yaşıtlarına göre daha dayanıksızdı hayata kim bilir ? Yıllar neleri değiştirecekti hayatlarında ? Kader ortağı olarak daha bilinmez neler yaşacaklardı. Merve ve Mahar yıllar sonra karşılaştılar. Konumları,duruşları.. Peki ya Ali ?.. Öyle yada böyle bu dünyadan bir Mahar geçti. Dürüsttü,mertti,çalışkandı.. Sevgiye açtı.
2022 6. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2022 19:54
Merhaba sevgili takipçilerim. :) Bugün size yürek burkan konusu ile beni oldukça etkileyen MaharMahar kitabından söz etmek istiyorum. 80’li yıllarda geçen hikâye, yetimhanede kardeş gibi büyüyen üç küçük çocuğun yaşadığı zorlukları konu alıyordu. Kitaba da adını veren baş karakterimiz Mahar, yetimhanede gördüğü zulme daha fazla dayanamaz ve kaçmaya karar verir. Onu yalnız bırakmak istemeyen arkadaşları Ali ve Merve de peşinden geldiğinde, henüz on dört yaşında olan üç arkadaş oldukça zorlu ve tehlikeli bir maceraya atılmış olur. Ve maalesef bu macera büyük bir felaketle sonuçlanır. O olay sonrası sokaklarda bir başına kalan Mahar, gençlik çağına kadar zor da olsa tek başına mücadele etmeyi ve hayatını idame ettirmeyi başarır. Fakat ne vicdanındaki yük, ne de geçmişinden gelen tehlikeler bir türlü peşini bırakmaz. Mahar, mutluluğu bulabilecek mi dersiniz? Yazarımız Murat EkşiMurat Ekşi ’nin kalemiyle ilk kez, sevgili Mine Deniz SargınMine Deniz Sargın sayesinde bu kitap ile birlikte tanışıyorum ve gerçekten çok sevdim. Detaylı, yalın ve oldukça samimi bir anlatımı vardı. Ayrıca, duyguları aktarma ve karakterlerin iç dünyasını yansıtmakta da oldukça başarılıydı. Karakter demişken, Mahar karakteri gerçekten çok iyi işlenmiş bir karakterdi. Ne kadar gözü kara ve sert biri gibi dursa da çok hassas ve duygusal bir yapıya sahipti. Yaşadığı tüm acı ve kötülüklerle rağmen şefkat ve merhametini hiç kaybetmedi. Çocuk Mahar’a da yetişkin Mahar’a da hayran olmamak elde değil gerçekten. Bu arada dram ağırlıklı bir kitap olması gözünüzü korkutmasın. Çok yoğun ve kasvet yüklü bir kitap değildi asla. Öyle olsa okuyamazdım zaten. Özellikle ‘o olaydan’ sonra hep bir hüzün vardı ama o hüzne eşlik eden heyecan ve macera, melankoliyi önlüyordu. Sonlara doğru her şey üst üste gelmiş gibi bir durum oldu ve o kısım pek içime
2024 18. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2024 15:48
Yazarı ilk defa okudum. Kitaba bayıldım. Nasıl başlayıp bitti anlamadım doğrusu,akıcılık sürükleyici lik had safhada,olayların içinde kaybolup gidiyorsunuz. Diğer kitaplarında okumak istiyorum en kısa sürede
2022 81. kitabı
Mahar, Ali ve Merve daha küçük yaşlarda yetimhaneye bırakılmış orada büyüyen çocuklardır. Yetimhane müdürlerinin vefat etmesiyle yerine gelen yeni müdür Bahattin onların hayatını cehenneme çevirir. Kalbinde en ufak vicdan kırıntısı olmayan adam her ufak hatalarında onlara öyle eziyet eder ki o satırları okurken ağlamamanız mümkün değil. Bu işkencelere dayanamayan Mahar yurttan kaçmaya karar verir. Ali en yakın arkadaşı olduğu için korksa da Mahar ile birlikte kaçacağını söyler. Merve ise tereddüt eder ama onlar olmadan bu yurtta kalamayacağı için bu fikri kabullenir. Yurttan kaçan üç arkadaş nereye gideceklerini, ne yapacaklarını bilmeden yollara düşerler. Onlar için asıl hayat bundan sonradır. Hiç kolay şeyler yaşamazlar ve hayat onlara ne yazıkki gülen yüzünü göstermez. Öncelikle duyguların aktarımı için yazara teşekkür etmek istiyorum. Çünkü her satır insanın içine bu kadar işleyebilirdi. Özellikle belirli sayfalar vardı ki onlarla birlikte gözyaşı döküp çektikleri acıları bende hissettim. Akıcı, sade ve yüreklere dokunan anlatımı ile birlikte çok güzel bir kitaptı. Mahar'ın güçlü duruşları, Ali'nin sevinçleri,Merve'nin olgunluğu çok güzel yansıtılmıştı. Dram tarzında olan kitap insanın içini sıkmadan merak duygusuyla birlikte acaba şimdi ne olacak diye düşündürerek okutuyor kendisini.
Roman