Puan vermedi·626 syf.····Okunma: 14 Aralık 2021 02:04 J.E
Bunca uzunluğuna rağmen bir solukta okumak.. Jane sakince oturduğu yerden meydan okuyan minik bir matmazel tam mini bir dizi olabilcek enfes bir kitaptı.. Mutlu son olmasına rağmen kalbimde bir burukluk, içimde alevlenen okumak fiili büsbütün yaşam tarzı haline gelme arzusu, şartlar ne olursa olsun direnmek bırakmamak yıkılmamak yıkılsan da tekrar kalkabilmek ve sevginin merhamet ile birleşmesi hangi surete girerse girsin yine de sevdiği insanın siretini görmek muhteşem bir detay ve doğa zihni temizleyen parlak fikirler üretip hangi dinde olursa olsun Allah’ı göremebilmek sonsuzluğu hissetmek.. muhteşemdi fakat Osmanlı'nın sadece harem odalarında ki cariyeler gibi bir ifadeye değinip kadınlara burdan gem vurması sinirime dokunmadı değil.. Bizim medeniyet götürdüğümüz coğrafyalar da ki insanlar disiplin ve azim kurallarından taviz vermeden ilerledikleri için katlayarak gittiler biz ihlası saygıyı disiplini öğrenme tutkusunu yaşadığımız coğrafyayı, değerlerimizi ve geçmişimizi unuttuk... Başımıza ne geldiyse bundan.. Akıbetimiz hayr olsun İngiliz klasiğinden hayır duası ile incelemeyi kapatalım ama kitabı şiddetle tavsiye ediyorum okuma öğrenme arzusunda ki bütün insanlara :)