Takıntılı düşünceler
2021 32. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2021 13:21
Sernin 3 kitabını da 1er yıl aralıklarla okudum tek seferde de okuyabilirdim ama üç kitabın macerasıda çok hoşuma gittiğinden aralık bırakıp suyunu iyice sıkarak okumak istedim ve son kitapta çoğu detayo unutmuş olduğumu fark ettim fakat yazarda kitaplar arasında aralık olduğunu fark etmiş olmalı ki çoğu şeyin ufak ufak özetini geçmiş. Artyom gibi karakterlerde en sevdiğim özellik peşinde oldukları olaya karşı çok tutkulu olmaları değil de takıntılı olmaları tutkumuzu bulduğumuzda etrafımızdaki insanlar bizi tebrik eder ve tutkumuzun peşinden gitmemizi söylerler fakat takıntılı insanlara ise deli muamelesi yaparlar o muamele sınırları aştığın anlamına gelir ve bir insan için olabilecek en güzel şeylerden biriside kendi sınırlarını aşmış olmasıdır diğer insanlar takıntıyı problem olarak görürler çünkü daha önce hiç sınırları aşmaya çalışmamışlardır ve yazarında sürekli bastırdığı gibi insanlara gerçeklik ve bu tara yenilikçi şeyler çok korkunç gelir ve sadece takıntısının peşinden gidenler kendisini gerçekleştirebilen insanlardır. İlk kitaptaki karakterler çok güzel işlenmişti bu kitapta da bana göre olaylar çok güzel işlenmiş hatta ilk kitaptaki cengiz han ın yeniden vücut bulmuş hali olan han a hayrandım çok güzel işlenmiş bir karakter. Kitabın son 100 sayfası boy boy göndermelerle doluydu yazar boş geçmemiş mevcut toplumsal sistemlere dokundurmuş.
Düşünce
Metro 2035Dmitry Glukhovsky · Panama Yayıncılık · 20171,055 okunma