·384 syf.····Okunma: 14 Aralık 2021 23:35 Herkese Erika Foster serisinin dördüncü kitabından selamlar. İlk üç kitabı okuyalı o kadar uzun zaman oldu ki, bu kitabı elime alırken çok ciddi tereddütlerim vardı ve hafızamı da önceki kitapları hatırlamak için ciddi olarak zorlamam gerekti.
Her şeyden önce ilk üç kitaptan hatırladığım en önemli şeylerden birisi olan Erika'nın inatçılığını ve kural tanımazlığını daha ilk sayfadan görmek beni kitaba hızlıca bağladı. Sanırım polisiye kitaplarda dedektifler kasıtlı olarak böyle kural tanımaz, asi ve isyankar yapılıyor. Aksi takdirde herhalde kurallar yüzünden katili yakalamak çok daha zor olacak.
Kitabın daha ilk birkaç bölümünde bulunan cesetlerle ilgili tarifler birazcık mide bulandırıcı olduğu için okumaya başlamadan önce yediğiniz yemeğe dikkat etmeniz gerektiğini söylemeliyim.
Ve ayrıca katilin kim olduğunu kitabın sonuna gelmeden öğrendiğimiz, benim can sıkan diye tabir ettiğim polisiyelerden biriydi. Katili kitabın sonuna gelmeden öğreneceksem niye polisiye okuyorum ki zaten, hiç heyecanı kalmıyor. Katilin motivasyonunu ve araçlarını okumak da farklı bir his veriyor olsa da yine de ben kitabın sonunda bulmaktan yanayım. Tabii olayları katilin gözünden görmek bu kitaba biraz daha uygundu sanki denilebilir sanırım.
Tam anlamıyla güzel ve iyi bir polisiyeydi diyemesem de elimden bırakamadığım, tek oturuşta soluksuz okuduğum inanılmaz heyecanlı bir kitaptı. Serinin devam kitabını da yakın zamanda okuyup kalan kitapların da çevrilmesini bekleyeceğim artık.