Duyguyu bu kadar güzel detaylandırması Zweig' i nazarımda hep kusursuz bir yazar kılmıştır.
Duyguların biricik detaycısı Zweig, bu seferde korkuyu ve beraberinde getirdiği utanmışlık, pişmanlık duygularının her zerresini kendi benliğimizde yaşattırıyor.
Kentsoylu bir kadının sekiz yıllık evliliğini genç bir piyanist ile yaşadığı kaçamaklarla tehlikeye atmasına şahit olan şantajcının bu gizli birlikteliği ifşa etmekle tehdit etmesi eklenince yaşadığı dehşet duygusunu sizde doruklarda yaşıyorsunuz. Duyguları inanılmaz tasvir gücüyle aktarımın yanında vermek istediği mesajlar da harika.
Santajcının hayatına girmesiyle hayatının yeni farkına vardığı bütün güzelliklerini yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalması onu büyük bir dehşete, pişmanlığa ve utanmışlık duygusuna sevk eder. Kahredici bir korkunun pençesine düşen baş kahramanımızın her yaşadığı duyguyu, ve olayı yaşamak benim için büyük keyifti.
#kitaptavsiyesi #kitap #kitapalıntıları #kitapsözleri #kitapsözleri #kitapokuyorum #kitaplaryolda #kitapçekilişi #kitapalışverişi #kitapseç #kitapönerisi #kitapokumak #kitaptavsiyelerim #kitapkonusu #