2021 41. kitabı
Pervane || Kerime Şimşek ~ 241 s. Merhabalar kitapsever dostlarım, Kitabın kapağından güzel bir aşk hikayesi okuyacağımı düşünürken, kadın olmanın zorluklarıyla ve getirdikleriyle yüzleştim bu kitapta. Maalesef ki kadına şiddet ülkemizin başlı başına en büyük sorunu ve bunları okumak, olanlara şahit olmakta bir o kadar güç... Kısaca kitabın konusuna değinmek istiyorum; Eser, özgüveni yüksek, haksızlığa gelemeyen, kendisinin ve başkalarının hakkını savunabilen genç bir kadındı. Bir şiddet unsuru onu sessizliğe kimsesizliğe itti. Volkan’ın tehditleri üzerine onunla evlenmek zorunda kaldı. Her yönden şiddete uğrayan Eser’in susmasının ve bunca şeye katlanmasının tek bir sebebi vardı. O, ailesi için bunca şeye katlanırken, babasının onu reddetmesi karşısında yıkılır ve mecburen babasına her şeyi itiraf etmek zorunda kalır. En yakın arkadaşları ise bu yolda onun dik durmasını sağlarlar. Bir gün Sertuğ’la yolları kesişir. Sertuğ’un acısı büyüktür, sevdiği kadını kaybetmiştir ve Eser’le birbirlerinin yaralarını sarmaya başlarlar. Fakat Eser, Volkan’ın tehditlerinden bir türlü kurtulamaz. Bunca hakarete ve şiddete katlanan Eser bundan sonra ne yapacak, yüzü gülen taraf olabilecek mi dersiniz... Okumaya değer, güzel bir kitaptı. Bu tarzı sevenler için tavsiye ederim. “Duygularım düşüncelerimle çelişiyor. Bu tutarsızlık da beni çıldırtıyor.” “Güçlüyüm, korkak değilim dendiği zaman güçlü olunmuyordu ya da korkaklık tek bir sözle son bulmuyordu. Yaşamın boyunca ne kadar "keşke" n olduysa hayat seni acımadan tüketmeye devam ediyordu.” “Bir adam önce sevdiği kadının ruhunu iyileştirir, sonra hayata tutunsun diye ona ruhunu verir.” “Işığa çekilen pervaneler gibi çekiliyorum sana. Bu ateşin beni yakacak olduğunu bildiğim halde etrafında dönmekten kendimi alamıyorum. Durduramıyorum kendimi.” “Özgürlük hayal değil, seçimlerimizdir. Biz ne seçersek onu yaşarız, özgürlüğümüzde buna dahil.” @esmerkeriiii @muptela_yayinlari Kübra Nur Çetin @muptelakitaplari #pervane #bookstagrammer #igreads #instareads #bookstagram #bookslover #booksofinstagram #instabook #bookblogger #kitaptavsiyesi #bookstagramturkey #bookishfeatures
PervaneKerime Şimşek · Müptela Yayınları · 202057 okunma