Puan vermedi·288 syf.··Beğendi
···Okunma: 20 Aralık 2021 15:40 Gerçek bir araştırma örneği olan bu eserde insanlığın kırılma noktalarından birkaçını bir gazeteci titizliği,bir yazar gözlemciliği,hikaye yazmayı seven ve başarılı olan bir edebiyat tutkunu gözüyle okuyacaksınız. Tarih, her zaman insanların güldüğü veya savaştığı bir fanus değildir. En önemli anlarda insanlar karar verir, korkakça ya da cesur bir hamleyle tarih yeniden şekillenir. Ben eserde yazarın araştırma konusundaki titizliğini sevdim ama Avrupalı biri olarak yanlı bir tutum mu sergilemiş dediğim oldu ama mantıklı insan olan Zweig sadece bilimsel bir araştırma sonucu yazmış eserini. Bence bazı tabuları yıkmalı ve tarihte kazanan ve kaybeden taraf olduğunu kabul etmeliyiz. Yoksa Fatih Sultan Mehmet denince sadece bir padişah değil aynı zamanda bir şair,bir baba,bir evlat,bir insan, Cicero denince sadece hitabet ustası değil,bir insan,bir avukat,bir hümanist,Başkan Wilson denince sadece ilkeleri değil, zayıf düşebilen bir bünyesi olan bir adamda gelmeli aklımıza. Yoksa gerçekten aydınlanamayız.