2021 65. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2021 16:21
VEJETARYAN / HAN KANG ⭐⭐⭐⭐ #okudumokuyun #okudugunupaylas Ilk defa Kore Edebiyatından bir kitap okudum. Ve böylece Kore toplumu sosyalijisiini de daha yakından görmüş oldum. Aile ici yaşantısını Türk Toplumuna benzettiğim sayıca yüksek yer oldu. Aile ici tartışmaların sebebi,şiddet unsurları vb. Kitabı okumaya başlamadan önce vejetaryanlikla ilgili olduğunu düşündüm. Ama içeriğinde anoreksiya, şizofreni, kimlik arayışı konularında karakterler üzerinde gizlice örnekler verilmiş. Beni doyuran bir kitap olduğunu ve aynı zamanda yer yer rahatsız olduğumu söyleyebilirim. Kitapta hem fiziksel hem de psikolojik şiddet unsurları vardı. Sayfa sayısı az olmasına rağmen 300 400 sayfalık kitap kadar konu yoğunluğu var. Her yaştan okuyucuya uygun bir kitap değil. Yetişkin kategorisinde değerlendirilecek bir kitap. Yazar kitabı 3 ayrı bölüm olarak sunuyor. Üçüde ayrı bir öykü niteliğinde olmasına rağmen birbirleriyle bağlantılı. 3 ayrı karakteri tanıyoruz bu öykülerle. Bir rüya ile başlayan bir hikaye bir anda bambaşka konulara gebe oluyor. Kesinlikle okumalısınız.
VejetaryenHan Kang · April Yayıncılık · 20259,8bin okunma