Puan vermedi·240 syf.··Beğendi
···Okunma: 03 Aralık 2021 00:40 Öncelikle Timaş Yayınları'nin Knut Hamsun için yaptırdığı kapak tasarımlarını çok güzel bulduğumu belirteyim. Eseri okurken, romanın kahramanını okurun hayalgücune bırakmayıp, gözünde canlandırabileceği bir görsel sunuyor.
Kitabın arka kapak bilgilendirmelerine bakınca daha doğayla içiçe bir anlatım bulacağımı sandım ama sonuç olarak beğenerek okudum. Aslında bir aşk hikayesini anlatıyor olsa da, eserleri, yazıldığı dönemdeki tarihe mal olmuş olaylar çercevesinde değerlendirmek daha verimli oluyor.
Burada da zenginlik-fakirlik, kırsallık-kentsellik temayı oluşturan ana kavramlar.
Knut Hamsun'dan okuduğum üçüncü kitap oldu BENONİ. Yazarın bende bıraktığı izlenim, çok inişli çıkışlı olmayan, sakin bir dili olduğu, kahramanlarının da buna uygun, sakin karakterli olduğudur.
Hamsun eserlerinin tamamını okuyacağım ama AÇLIK isimli eserini en sona bırkacağım çok merak etsem de !
Kitabın en önemli özelliği ise, Behçet Necatigil çevirisi olmasıydı bana göre.
#knuthamsun #benoni #timaşyayınları #okudumokuyun #okumaönerisi #çevirmen #behçetnecatigil #kitaptavsiyesi