·344 syf.····Okunma: 21 Aralık 2021 23:24 (Okumayanlar için spoiler vermeden anlatıyorum) Merhaba Ben Hava Uyanıyor (1.) Kitabın Yorumla Geldim : Elise Kova Yazarın okuduğum ilk kitabı ️ .Hava Uyanıyor Serisini bir ara almak çok istemiştim. Sonra Hava Uyanıyor Serisini vazgeçmiştim . Ama sonra aldım hiç pişman değilim ️ Kitap akıcı ve sürükleyicidi. Kitabı okuyan anladı . Kitabı 4 günde okudum Yoruma geçmeden biraz konusundan bahsetcem ️: Solaris İmparatorluğu, başkenti birleştirmeye bir zafer uzağındaydı ve nadir görülen büyüsel bir yakınlığın sahibi, on yedi yaşındaki kütüphaneci çırağı Vhalla Yarl savaşın seyrini değiştirebilirdi. Vhalla, Büyücüler Kulesi’ndeki gizemli büyü topluluğundan uzak durması gerektiğini bilerek büyümüştü ve kitapların sessiz dünyasında oldukça mutluydu. Ancak farkına varmadan, gelmiş geçmiş en büyük büyücülerden biri olan Prens Aldrik’in hayatını kurtardıktan sonra, yavaş yavaş onun dünyasına doğru çekildiğini hissediyordu. Şimdi önünde vermesi gereken zor bir karar vardı: Ya büyüsünü kabul edip bildiği hayatı terk edecek ya da büyücülükten defedilip eski haline dönecekti. Gölgelerde dolanan kudretli güçlerle birlikte, Vhalla’nın kararsızlığı ona sandığından çok daha fazlasına mal olacaktı. Kütüphaneci çırağı iken güçlü bir büyücü olma yolunda ilerleyen sıradan bir kızın hikayesi. Vhalla Yarl kitapları çok seven 17 yaşında kütüphaneci çırağı bir kız. Kitaplarda kaybolmak onun için olağan bir şey.
Sarayda bir gün prensin yaralanma haberi gelir. Ve tüm kütüphane görevlilerinden prensi iyileştirecek bir şeyler bulmasını isterler. Vhalla'nın en sevdiği şey kitaplarda kaybolmaktır zaten. Harıl harıl sabaha kadar prens için bir şeyler bulmaya çalışır. Ve bundan sonra olaylar karışık bir hal almaya başlar. Sıradan bir çırak iken tek derdi kitap okumak ve onları düzenlemek iken. Kendini bir büyücü olarak bulur. Hem de yıllardır ortaya çıkmayan bir yakınlığı vardır. Anlayacağınız bizim kız Solaris imparatorluğu için önemli bir hal alır.Sorun şu ki o dönemde büyücüler toplumdan dışlanmışlar ve halk onlardan korkuyor. Ki kızımızda o toplumda yetiştiği için büyüden korkmaktadır. Korktuğu bir şey olmak onun için kabullenmesi zor bir durumdur. Ya bu durumu kabul edecektir. Ya da defedilecektir.Giriş kitabı olarak baya harikaydı . Kitabın sonlarına doğru olay vardı Hava Uyanıyor Serisi çok güzel olay örgüsü olmuş . Kitap o kadar sürükleyicidi hiç bırakmak istemedim ️ . Kitapta yeri geldiğinde gülmekten öldüm yeri geldiğinde üzüldüm yerler oldu yeri geldiğinde şok oldum . Açıkçası spoiler olur diye çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kitap iligili ne söylersem spoiler olur tek diyecem kitap harika ️.Kitabın son sahneside Prens Aldrick çok sinir oldum .Hava Uyanıyor kitabın son sahnesi efsane bitti . Kitabın kapağı, Kitabın harita kısımı efsane . Ateş Düşüyor( 2. Kitabı) kitabını bir an önce okumak için sabırsızlanıyorum .Tekrar okucam seri . Kesinlikle tavsiye ederim . 100/100 Not : Hava Uyanıyor 5. Seri. 1. Kitap : Hava Uyanıyor 2. Kitap Ateş Düşüyor 3. Kitap Toprağın Sonu Sonu 4. Kitap Suyun Gazabı 5. Kristal Taç