2021 223. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2021 11:18
Spoiler var mı? Var. Çünkü Jo Nesbo'ya gıcık oldum. Harry Hole serisinin üç kitabını okudum. Üçünde de önce bir karakteri bize sevdirdi, sonra acımasız ve iğrenç bir şekilde öldürdü. Harry Hole dersen ne yaptı, hemen alkole sığındı. Ben yazarın Harry Hole'den nefret ettiğini düşünüyorum. Adama içkiliyken polis arkadaşını trafik kazasında öldürttü. Melek kız kardeşine tecavüz ettirdi. Adam kime yaklaşsa öldürtüyor. Ellen'dan ne istedin kardeşim. Bir de bu Amerika sevdası nedir yahu? Yazar Norveç'li, üçüncü kitapta sonunda Norveç'i gördük ama Norveç halkının İkinci Dünya Savaşı'ndaki yaptıkları ve yaşadıkları, biraz ırkçılık hariç Norveç kültürü hakkında hiç bir şey yok. Amerikalı şarkıcılar, Amerikan sigaraları...Tamam kitapların Amerika'da çok satıyor olabilir, ben de Amerika karşıtı falan değilim ama biraz Norveç be kardeşim. Bu gidişle Halvorsen ve Rakel'in sonu da yakındır. Oleg'e kıyma bari. Sonuç itibariyle yine ilmik ilmik işlenmiş, doyurucu bir Harry Hole macerasıydı. İçimi dökmek istedim sadece. Tom Waaler'e yaşattıklarını yaşatırsa Jo Nesbo'yu naçizane affetmeye hazırım. Ama eminin 4. kitapta da Harry Hole'a yapmadığını bırakmayacaktır.
KızılgerdanJo Nesbo · Doğan Kitap · 2018946 okunma