Kıymetli Kıyametim
2021 32. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2021 18:44
Herkese merhaba, aşkın ve acının içinden geçtiğimiz bir kitapla karşınızdayım : Kırmızı ve Siyah . 1960’ların kasvetli yıllarından günümüze uzanan, tarihin sadece savaşlar konusunda değil gönül bağları konusunda da tekerrür edebileceğini sahici bir dille anlatan bir kitaptı Kırmızı ve Siyah. Karakterleri birbirinden farklı ancak isimleri bile aynı iki aşık çift, iki farklı zaman dilimi ve bu iki çiftin arasında köprü kuran ortak noktalar... Resmen hayatın kırmızı-siyah bir cilvesi. . Ayla, şiir tutkunu ve edebiyat öğrencisi genç bir kızdır. Sıradan bir hayatı, evlilik yolunda bir nişanlısı vardır. Tüm bu sıradan yaşamına rağmen aslında içinde çözemediği bir şeylerin eksikliğini hissediyordur. Hayatına ummadığı bir anda dahil olan Kemal ise zaten karışık olan kafasını daha da karışık duruma getirmiştir. Kemal’den sebebini bilmediği bir şekilde hoşlanmıyor ama aynı zamanda sürekli ona doğru çekiliyordur. Bu ikilinin yolları edebiyat öğretmeninin verdiği bir ödev sayesinde kesişir ve yine bu ödev nedeniyle geçmişe uzanan bambaşka bir hikayenin perdesini aralarlar. . Kitabın geçmişte geçen kısımlarını okurken o kadar zevk aldım ki. Yaşanan tüm acıları, bağlılıkları, hayal kırıklıklarını iliklerime kadar hissettim. Hele o mektuplar! ️ O kadar ince ince işlenmiş ki kelimelerin üstüne resmen aşk sinmiş, keder sinmiş, ayrılık sinmiş. Karakterler konusunda ise tam bir muamma yaşıyorsunuz. Nefret etmek istiyor ancak edemiyorsunuz. Kızmak isteyip kendinizi hak verirken buluyor, geçip giden yıllara üzülüyorsunuz. Aşkın hem coşkusuna hem de yok ediciliğine aynı anda şahit oluyorsunuz. Hele o “kıymetli kıyametim” hitabı Okur okumaz içim eridi bu hitaba. Adını tam olarak yaşatan bir kitaptı. Aşkın hem kırmızılığına hem de siyahlığına şahit olmak isteyenleri kitaba davet ediyorum
Kırmızı ve SiyahHanife Hekim · KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK · 039 okunma