Ne zamandır okumak istediğim ve merak ettiğim bu serinin ilk kitabını az önce bitirdim. Dizisini de daha öncesinde duymuş olmama rağmen bu tarz kitaplardan yayınlanan dizi - filmlerin sonrasında, orijinal eserlerin biraz daha sönük ve beklentinin altında kaldığını düşünüyorum. Ön yargı oluşturmaması için seri bitene kadar diziyi izlemeyi düşünmüyorum. :)
Her neyse kitaba gelecek olursak, öncelikle kronolojik olay akışı okuyucu hiç sıkmadan ve gayet anlaşılır bir biçimde hatta ana başlıklar halinde bölümlere ayrılarak anlatılmış ve bu da romanı okurken hikayeden kopmamanızı sağlayan en temel unsurlardandı bence.
İlk başlarda yetimhaneden evlat edinilen Anne Shirley’in aileye nasıl dahil olduğu ve kahramanların hangi duygular içerisinde bulunduğu çok güzel bir şekilde ifade edilmiş. Ancak Anne’nin çocukluk döneminden ve yetimhanedeki hayatından biraz daha bahsedilmesini beklerdim o kısmı biraz yüzeysel buldum.
Anne çok hayalperest, çok konuşkan (birazcık geveze) benliğinde saf ve temiz duygular bulunduran bir karakter. Arkadaşlarıyla kurmuş olduğu o sıcak ve safiyane bağ, idealleri ve hedefleri, başarma hırsı, bunu yanında fedakarlığı ve dürüstlüğü, Okuyucuyu pozitif yönde etkileyen noktalar. Fakat kitapta anlatımları ve konuşmaları yer yer çok uzatılmış geldiği için bazı yerlerde sıkıldım açıkçası bazı diyalogları okurken kitaptan ister istemez uzaklaştım.
Onun dışında genel hatlarıyla baktığımda başarılı ve eğlenceli bir roman.
Keyifli okumalar:) Yeşilin Kızı Anne 1