▶️ Ne varlığı çekiliyor ne de yokluğu. Sedef Sarmaşık benim en büyük sınavım.
Merhaba Kitapseverler! Yaralasar serisinin son kitabı ile geldim bugün. Bir kitaba günlerimi verip okuduktan sonra hepsi ailemden oldu sanki. Onlara veda etmek benim için çok zor maalesef. İlk kitabı alana kadar hep 'Yarasalar' diyerek kitabın yarısına geldikten aslında adının 'Yaralasarmış ya bu' dediğim anı hiçbir zaman unutmayacağım.
Kitap tam olarak istediğim ve tahmin ettiğim gibi bitti. Üçüncü kitabın sonunda sonra büyük bir merakla hemen dördüncü kitabı okumaya başlamıştım ve Alaz'ın en baştaki düşüncelerini okuyunca çok şaşırdım. Gerçi kitabın sonundan sonra ona hak vermemek elde değil ama kitapta birkaç yer ilahi bakış açısı ile anlatılmış bu sayede Alaz'ın düşüncelerini ve düşündükleri ve yaptıklarının farklı şeyler olduğunu anladım. Seri bitmiş olsada Alaz Altuğ Sipahi, bir yıl sonra tekrar senin için yeniden okuyacağım seriyi. Zekana hayran olmamak elde değil.
Sedef Sarmaşık, bu kitapta da başın beladan kurtulmadığı için seni tebrik etmek isterim ama dört kitap boyunca beni çok güldürdün ve iç sesine hayran kaldım. Kimine göre Kedicik kimine göre Sakar kimine göre Sarmaşık oldun ama benim için güçlü bir kadın karakter oldun. Seni okumak çok güzeldi.
Bu kitapta diğer karakterlerin hikayelerini daha çok öğrendik ve ben daha çok üzüldüm. Özellikle Kuzey'in geçmişini öğrenmeyi çok istiyordum ve son kitapta bu da gerçekleşti. Ecrin,Yiğit, Bağımlı Hakan, Efecan ve eğitmenleri okumak çok güzeldi. Kitapta sinirimi bozan tek durum ise Sedef komadan uyandıktan sonra Alaz'a olan tepkisi. Bu kitabımızda da sağolsun beni sinir krizi geçirmeden bırakmadı.
Yıllar sonrasını okumak ve hepsinin nasıl bir hayat yaşadığını öğrenerek içimiz rahat bir şekilde seriyi bitiriyoruz. Kafamızda hiçbir şekilde soru işareti kalmıyor.Okumak isteyen ve okuyacak olan herkese keyifli okumalar diliyorum!