2021 49. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2021 22:36
Pia Mater "İyiler hep kazanır. Sadece sonucu görebilmek için zamana ihtiyaçları vardır Kimi zaman bir gün gerekir ,kimi zaman bir ömür. Hatta bazılarının ömrü de yetmeyebilir görmeye. Ama sonuç değişmez İyiler hep kazanır . Pia Mater kelime anlamı olarak beynimizi en içten saran zar olarak tanımlanır. Kitaba başlamadan önce aslında beyin anatomisi ve fizyolojisi hakkında geniş bir bilgi sunmasını bekliyordum ancak kitap pek de böyle değildi Popüler bir kitap Pia Mater'i yorumlamak istedim. Seri Arachnoid Mater ve Duramater ile devam etti. Yazar Serkan Karaismailoğlu Nörofizyoloji ile ilgilenen bir fizyolog olduğu için haliyle bütün romanları da nörobilim ile ilgili oluyor. Zaten kitabımız da bir nöroroman olarak geçiyor. Hem beni eğiten öğreten hem de sıkıcı olmayan kitaplar okumayı severim ,şahsen düz olay örgüsü olan roman okumalarını çok sevmem. Yazarın diğer kitabı olan 'Kadın Beyni Erkek Beyni ' kitabını çok sevdiğim için ve çok şey öğrendiğim için yazarın diğer kitabını da okumaya karar verdim. Ama kitap benim için hayal kırıklığı oldu. Roman öyküsü kurgusu gerçekten başarılı ,merak uyandırıyor ,okutturuyor da. Ancak bir nöroroman olarak göremedim ben kitabı. Diğer kitabındaki bilimsellik bu kitapta çok çok eksikti. Bilimsellikten ziyade olay örgüsü daha ön planda kalıyordu. Akıcı bir kitap ancak beni doyuran bir kitap olmadı. Kitabın diğer serilerini okumayı düşünmüyorum bundan dolayı .
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919bin okunma