2021 1. kitabı
Kitaplar ve filmleri arasında bir uçurum olması her zaman söz konudur. Zira Alacakaranlık’ta da durum aynen bu. Kitap, olaylar ve yan karakterler hakkında daha fazla bilgi, detay veriyor. Üstelik karakterleri hayal etmek sizin hayal gücünüze bağlı olduğundan filmde sevmeyerek izlemek zorunda kaldığınız kişilerden uzak oluyorsunuz. Bu da kitapları daha çok sevmenize neden oluyor. En basitinden benim kafamın içinde kurduğum Alacakaranlık evrenindeki karakterlerin görünüşü tıpkı kitapta tarif edildiği gibi o kadar kusursuz ki filmi yanından bile geçemez. Evet biliyorum savunduğum şey dünyanın en kusursuz, en iyi kurgusu değil. Yine de herkesin çocukça sevdiği, onda ayrı bir yeri olan, özel bir şarkı, şiir, film, kitap vardır illaki. İşte benim de çocukça sevdiğim ve benim için ayrı yeri olan kitap serisi kesinlikle Alacakaranlık. Liseye giderken tanıştığım ve bana kitap okuma alışkanlığını kazandıran, kitaplara ilgi duymamı sağlayan bu seri oldu. O yüzden yeri bende apayrı. Nasıl ki Harry Potter ya da Yüzüklerin Efendisi serilerini sevenlere karşı nefret, aşağılama olmuyorsa Alacakaranlık sevenleri için de olmamalı. Sonuçta iyi ve kötü göreceli kavramlar bir yerden sonra. Ve tabii ki kimsenin sizi sevdiğiniz şeylerle yargılamasına izin vermeyin! Kitaba gelecek olursak… Eğer ortalama 25-35 yaşları arasındaysanız elbette bu kitabı okuyun demem. Okusanız bile beğenmeyeceğiniz aşikâr. Çünkü kitap tam olarak genç kurgu. Yani 13-20 yaşlarındaki birisini daha çok mutlu edecektir. Üstelik o yaşlardaki genç kızların/erkeklerin travmatik şiddet dolu Wattpad kitabı okumasından Alacakaranlık okuması inanın çok daha iyidir. Çünkü en azından Edward Bella’ya şiddet uygulamıyor ya da tec*vüz etmiyor. Ben genç yetişkin olarak hâlâ ara sıra Alacakaranlık dünyasını ve o yaşlarımı özlediğimde okuyorum. Hatta öyle ki kendimi en dipte hissettiğim anlarda bu seri bana çok iyi geliyor. Kimsenin sizi sevdiğiniz şeylerle yargılamasına izin vermeyin demiştim değil mi? Ve yine sevdiğiniz şey saçma olsa bile ezdirmeyin, savunmayı öğrenin. Diğerlerinin ne düşündüğü hiç önemli değil.
Fantastik
AlacakaranlıkStephenie Meyer · Epsilon Yayınları · 201727,6bin okunma