ÖYKÜ OKUMAYI SEVENLER KİTAPTAN UZAK DURSUN
2021 81. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2021 00:00
Belki de bu kitabın bana bir şey katan kısmı alacağım şeyleri incelemeden okumadan almamam gerektiğidir. Bir kitap düşünün ki içinde birbirinden iyi yazarlar yer alsın ama bir bütün olarak o başarıyı yakalayamasın. İşte tam olarak bu o kitap. Adı gereği olsun içindeki yazarlar olsun düşünmeden alıp büyük bir heyecanla okumaya başladım ama içindeki bazı öyküler -en sona ekleyeceğim- hariç kitapla bir bağ kuramadım. Çoğu öykü sonunda kitabı bırakmak istedim ki bu yüzden uzun aralıklarla bitirebildim kitabı. Bu beni çok üzüyor çünkü bu zaman aralıkları kitap okuma şevkimi de kırdı, okumayı çok sevdiğim öykü türünden de beni uzaklaştırdı. Kitaptaki öykülerin çorba olmuş bir düzende sıralamasının da etkisi var bunda. Kitabın tek iyi yanı da yazarların üslubuyla tanışabilmek olabilir ama bazı yazarların öyle öyküleri eklenmiş ki bunu başarabilir misiniz orası ayrı. Kitap çok daha iyi olabilecekken bana harcanmış gibi geldi. Elbette kitabı beğenecek/beğenmiş olanlar olabilir ama öykü kitabı okumak isteyenlere önermeyeceğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Bir kitabı bitirince genelde beklemeden yenisine başladığım için inceleme yazmaya vaktim olmaz ama bu kitabın benden çaldığı zamana üzüldüğümden dolayı bu incelemeyi yazmış bulundum. Umarım benim gibi kitabı bitirdikten sonra inceleme okuma hatasına düşmezsiniz. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Kitaptan kısmen sevdiğim öyküler: Papazın Siyah Peçesi Bir Mesel - Nathaniel Hawthorne Gammaz Yürek - Edgar Allan Poe Nicodemus Dodge ve İskelet - Mark Twin Kedi Resimleri Yapan Çocuk - Lafcadio Hearn Caline - Kate Chophin Bülbül ve Gül - Oscar Wilde Arabacının Koltuğundan - O. Henry Açık Pencere - Saki (H. H. Munro) Yumurta - Sherwood Andreson
Kısa Öykünün Büyük UstalarıKolektif · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20192,517 okunma