2021 63. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2021 15:54
#141166068 okuma grubuna ve Emre Bulut a teşekkürü borç bilirim :) kendi başıma bu sürede bu kitabı bitirmem söz konusu değildi. Kaldı ki ben de kendimi iyi okuyucu sanırdım, gruptaki isimler ( Gulcanos ve @Vusala121) bu algımı yıkmış bulunmakta, bir teşekkürde size o zaman :D Gelelim Sefiller'e ; Kitabı bitirip hüzünlenmeyen var mıdır acaba? Aç kalıp ekmek çaldığı için en sefil ve en aşağılık insan kategorisine alınan ve kürek mahkumiyetiyle cezalandırılan Jean Valjean'ın hayatını okurken farkettim ki aslında bizde ne kadar seviyoruz insanları etiketlemeyi. Etiket bir ömür o insanın peşinde. Nereye tutunmaya çalışsa önünde engel. Kaç bölümde "Ama bu böyle olmamalıydı, bu insan bunu yaşamamalıydı!" dediğimi bilmiyorum. Öte yandan mayası kötü olanların da bir şekilde yolunu bulup hayatlarına baktıklarını görmek insanın sinirine dokunuyor. Jean Valjean haketmediği muamelelere maruz kalan ve bunun için yapacağı hiçbir şey olmayan bir insan ve benim açımdan en acısı da bu durumu kabullenişi. (Ben bir sefilim!) Kitabın güzelliği, akıcılığı, verdiği mesajlar bir yana, içeriğe eklenmiş ve ekstra olduğunu düşündüğüm ama tabii aslında kitabı daha iyi anlamamız adına verilen bilgiler benim için biraz bunaltıcı oldu. Bazı bölümlerin alakasını kaçırdığım için olsa gerek, "Ne okuyorum ki şu an ben? " diye düşündüğüm kısımlar azımsanamaz. Elbette bu da benim eksikliğim :) Herkese keyifli okumalar.
Sefiller (2 Cilt Takım)Victor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025105,3bin okunma
1.596 Gösterim
😂😂😂tesekkur ederimm)))inshAllah aksama bulusuyoruz 😉😉
😇🌸
Teşekkür ederim..Birlikte daha fazla umarım kitaplar okuruz..İncelemenizde ayrıca çok güzel..😇👍🏽
Anlaştık ortak gideriz ama ben ocak ayı okumalarına yetişemiyorum, 9 sınavım var o yüzden elimden geldiğince diğer yarışa katılmaya çalışacağımmm 🥳
Teşekkür ederim 🥳🥳 nice beraber okumalara👯
İlk o, sonra da Cemil Meriç
Güzel bir inceleme olmuş 😇