2021 26. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2021 20:29
GÜNEŞİ UYANDIRALIM – JOSE MAURO DE VASCONCELOS Şeker Portakalı serisinin devamı olan bu ikinci kitabı çok beğendim. Yine duygulanarak okudum. Zeze ile düşlerimde büyüdüm. Bu kitabı hayatımda çok kıymetli bir yere sahip kitap dostumdan hediye aldım. Bana serinin üçüncü kitabı olan Delifişek eserini de almış. İyi ki varsın kıymetli kitap yoldaşım. Bir eseri okurken duygulanıyorsanız; ve bu eser size hediye ise, kitabın içinde barındırdığı olay örgüsünde duygulanırken, kitabı size hediye eden kişiyi duygularınıza katmamanız, mümkün mü hiç? En azından bu soruyu kendim için cevaplarsam tabi ki değil. Yorumuma bu hususu katarak bu kitabın içeriği dışında o mükemmel anlamını da ifade etmek istedim. Esere tekrar dönecek olursak, Zeze ailesinin durumunun yetersizliği nedeni ile çocukluk yıllarının en önemli dönemi olan, okul hayatı tamamlanana kadar bir başka aileye evlatlık olarak verilmiştir. Zeze yaramaz ve bir o kadar da hayal dünyası geniş bir çocuk. Bazı çocuklar yanında arkadaşları ile büyürken, bazı çocukların en büyük arkadaşı hayal dünyasıdır. Zeze de ikinci belirttiğim durumu yansıtan bir çocuk. Fayolle gibi kendisine diğer çocuklardan farklı kıymet besleyen bir öğretmeni de olunca işler aslında kendi yolunu buluyor. Zeze yaramazlıkları nedeniyle cezalar görse de bu yaramazlıklardan vazgeçmeyen, maceraperest bir çocuk. Bu arada onun yüreğinde cururu kurbağası var. Cururu kurbağası, Zeze büyüyene dek onun yüreğinde, yoldaşıdır. Bu büyüme yolculuğunda birçok olay yaşadılar. Bir çocuk hayalleriyle beraber büyüdü. Ben bu eseri okuyarak kimi zaman gülümsedim, kimi zaman duygulandım. Siz değerli kitap dostlarıma bu eseri tavsiye ediyorum. Bu güzel eserle hayatınızın bir noktasında buluşmanızı dilerim.
Güneşi UyandıralımJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 202342,9bin okunma