2021 56. kitabı
Felaketzedeler Evi'ni okurken yüreğimi yazara teslim etmişim de, o da avuçlarıylayla sıktıkça sıkıyormuş gibi geldi okurken. Yazdıklarını dramatik bulabiliriz ama kitabın sonunda yazarın biyografisi var ve onun hayatıyla, kitabın kurgusu birbirine geçmiş, hatta kendi hayatını hafifletip öyle yazmış da diyebilirim Felaketzedeler Evi'ni. 〰️ Küba edebiyatının kült kitaplarından sayılan Felaketzedeler Evi, 47 yaşında intihar ederek hayatını kaybeden dahi yazar Guillermo Rosales, ağır şizofreni hastalığından dolayı zaman zaman bakımevinde kalmış. Kitabında da bakımevine yatırılan William'ı ve bakımevinde yaşananları ele almış Rosales. William'da tıpkı kendisi gibi Küba'dan Miami'ye gelmiş psikolojik anlamda sorunları olan ve sürgün bir yazardır. Bahsedilen bakımevinde okuduklarımız can yakıcı, rahatsız edici boyutta dehşet şeyler. Yazardan daha fazla okumak isterdim ama hızlı yazan ve aynı hızla yazdıklarını yırtıp yakan biri olmasaydı belki onlarca kitabı olabilirdi. Tavsiler ve sevilenler arasına girdi
Felaketzedeler EviGuillermo Rosales · Jaguar Kitap Yayınları · 20173,415 okunma