2021 40. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2021 16:22
Harari 21.yy a damga vurmuş yazarlardan. Sapiens ile aylarca en çok satanlar rafının en tepesinden tanıyoruz kendisini. Ben de 21. yy sorunlarını daha merak ettiğimden yazarı tanımak için bu kitabı seçtim. 21.yüzyılın genel, siyasi, güncel, uluslararası sorunlarını yanıtlamaya çalışan bir kitap. Terör, dinler, ekonomik kırılmalar, psikolojik sosyolojik çıkarımları, tümü çok başarılı, kendisi bir tarihçiden çok daha fazlası.. İsrailli olduğu için yahudiliği kayırdığına dair birkaç yorum okumuştum. Tam aksine dinlere inanmıyormuş, bu kitap içinde hiçbir yerde de yahudiliği övmemiş zaten. Kitap bizi bekleyen gelecek, teknoloji, yapay zeka konusunda beklentilerini, öngörülerini anlatmış. Aslında insan olarak çok az şey biliyoruz, kendimizi merkeze koymakla hata ediyoruz u anlatıyor. Teknoloji gördüğümüzden eksik olursa karanlığa gömülecek olduğumuz hissiyatındayız, ama aksine.. teknoloji ilerledikçe karanlığa yol alacağız. İnsanlık yok olmak üzere, ama neden? Gibi tespit ve soruların yanıtları mevcut kitapta. Not: Tek bir yerinde ermeni soykırımı vardır anlamında yaptığı yorumlar rahatsız etti. Sırf bu yorumu yüzünden de silip atmak doğru gelmedi. Tavsiye ederim.
21. Yüzyıl İçin 21 DersYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 20189,1bin okunma