Ah o martılar...
2020 3. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2020 00:00
Anlayabilir misiniz bir çocuğun düşlerini? Hayattan beklediklerini ya da istediklerini? Baş karakterimiz Çağlar İyice, kız kardeşi Çiğdem ile ailevi bir travmanın içinde kalmış iki kardeştir. Babasının anneleriyle boşanmasının ardından babasına karşı kızgınlık ve hırs dolu olan Çağlar, kardeşi Çiğdem'e güzel bir hayat sunabilmek için çabalamaktadır. Kardeşinin her istediğini yapmaya, onu hoşnut edecek tüm işlere gözü kapalı girmeye dünden razıdır. Zira kız kardeşi Çiğdem; annem ve babam boşandı yapısını sürekli kullanarak kendini şımarık bir kız olarak göstermektedir... Hikaye 2013 senesinin Mayıs ayında, Gezi Parkı olaylarının ülkemizde göründüğü günlerde geçmektedir. Yazarımız Emrah Serbes 'in muhalif kişiliği ve olayları bir çocuğun gözünden kaleme alması; kitabı okurken beni baya güldürmeyi başarmış bir etmen. Çok zevk alarak okuduğum anlar.. Baş karakterimiz Çağlar'ın dayısı, Altan Baysal; hikayede adı geçen hayali bir şehir olan Kıyıdere'nin belediye başkanıdır. Kıyıdere olarak adlandırılan bu yerin ise aslen Yalova ilini temsil ettiğini anlamak zor değil... Çağlar, her ne kadar olgun bir karakter gibi görünse de; içinde bir ergenin barındığı, karakterin kendisiyle baş başa kaldığı anlarda ortaya çıkan bir unsur. Arkadaş çevresi, zararlı maddelere merak ve eğilim, ergenliğin tahsis ettiği o isyan ve kendi iç yapısına ters gelen her hususa muhaliflik duygusu... Yan karakterler de keza kendince bir acısı, hikayesi ve hikayeye bir şekil katış konusunda oldukça önemli kişiler... Mesela Mikrop Cengiz ve babasının yaşadığı haksızlıklar... Ya da Çağlar'ın ilk aşkı Çisem... Okurken çok keyif aldığım, her saniyesi ve sayfası dolu dolu geçen bir kitaptı. Teşekkürler Emrah Serbes 10/10
DelidumanEmrah Serbes · İletişim Yayıncılık · 20205,1bin okunma