2021 57. kitabı
Merhabalar 2021 yılının son okuması ve postu▪Bugün sizlere #efsununsonmektubu yazarı Hüseyin Demir in kaleminden #korsikaumudayolculuk ile geldim  . ."Ne enteresan yaşamlar var,tesadüfen bir insan bir yerlerde bulunuyor ve tüm hayatı değişiyor." . .Yazarımızın kalemi ve anlatımı oldukça keyif verici ve güzel.Gerçek hayat hikayelerinden oluşan kitapları hep çok sevmişimdir.Yazarımız bu kitabında da Ortadoğu halkına çizilen kaderi kaleme almış.İnsanların kendilerini doğup büyüdükleri topraklara ait hissetmemesi ve bunun ne kadar acı bir şey olduğunu 124+5 (annelerinin rahminde olan canlar) ile yaşanılan dramı,hayatta kalma mücadelesini ve insanlığımızın geldiği son noktayı bir nebze de olsa tarihe bir kayıt olarak gün yüzüne çıkartmış.Okur iken heyecan,merak duygularımla yer yer insanların maruz kaldığı yaşam şartları ve davranışlara,can kayıplarına özellikle  sahile vuran Aylan bebeğin unutamadığım o görüntüsü gözlerimde canlandı...Vicdanımı,insanlığımı sorguladım bu hikayelerin ciddi mağdurlarına üzülürken,bir taraftan da keyfi sefa süren bir kısımı gördükçe duygu ve düşüncelerim birbirine karışıyor... . .Tekne Matine 'de 124+5 can.Sınırlı murabbiyesi olan,kış mevsimin de yapılan kaçak bir yolculuk.Bu insanların tek istediği yaşamak.Bunun için canla başla bütün sorumluluğu üstlenen Üstad .124 insanın Türkiye'ye kaçışları ve  tekne Matine de yaşanılanlara Üstad'ın anlatımı ile şahitlik ediyoruz.Insanların bir umuda bağlı korku ve endişe içinde yardım ve dayanışma duygularıyla birlikte sergiledikleri davranışlar ve Üstad'ın bu topluluğu istikrarlı bir şekilde Korsika'ya ulaştırma mucedesi okunmaya değer...Kitap sonunda yazarin verdigi ekler muhteşem olmuş Hikayeler yarım kalmıştı.Misal Türkiye 'ye geldikten sonra ne oldu çok merak ettim, gemiye kadar olan yaşamları aklımda kaldı. Gemide Üstad'a anlatılan hikayeleri de okumak isterdim.Üstad'ın hayat hikayesini ayrı bir merak ettim...Korsika bende yarim kaldı diyebilirim eksikleri tamamlamam lazım bunun için de yazarımızın yazması gerekiyor :) Kaleminiz daim olsun  mürekkebiniz hic solmasın . . .#kacak #mülteci #sığınmacı #goc #insanlik #gemi #denizyolu
Korsika Umuda Yolculuk 124+5Hüseyin Demir · Edebiyatis Yayınevi · 20214 okunma