Puan vermedi·130 syf.····Okunma: 10 Aralık 2021 10:35 1900 lü yılların İstanbul'u... Aspar ve Talay... Birlikte büyümüş, aynı okullara gitmiş iki arkadaş... Talay'ın ailesi ölünce daha da kenetlenmişler birbirlerine, kardeş olmuşlar tamamen. Oturdukları #dilküşa sokağına taşınan bir Rum aile hayatlarınu değiştiriverir bir anda. Çünkü Aspar gönlünü kaptırır ailenin güzeller güzeli kızı Alesia'ya. Tam da bir aşk romanında olması gereken değil mi? Ben de öyle düşündüm ama yanıldım. Çünkü doyasıya bir aşk romanı okuyacağım derken Aspar ve Alesia'nın babasının birlikte aniden ortadan kaybolmalarıyla esrarengiz olaylarla dolu gizemli bir roman okumaya başladım.
Babaları neden ortadan kaybolmuştu?
Bu kayboluşun ardındaki sır neydi?
Aspar ve Alesia aşkının akıbeti ne olacaktı?
Bu soruların hepsinin cevabı akıcı anlatımı, sizi o yıllara sürükleyen adeta Dil-Küşa sokağında, #emirgan da hissettiren betimlemeleriyle dolu bu kitapta. Yazarın kalemiyle tanışma fırsatını bulduğum kitabı okurken kendimi olayların içinde bulmadan edemedim. Aspar için sevindim, üzüldüm. Elimi omzuna koyup her şey geçer, üzülme demek istedim.