2021 49. kitabı
Asılacak Kadın son zamanlarda okuduğum tartışmasız en etkileyici kitaplardan biriydi. Yazar her şeyi yapmaya hak gören toplumun arasında; hırpalanan, ezilen, dövülen, tecavüz edilen, itilen, sesi kesilen bir kadının hikayesini gerçek bir olaydan esinlenerek aktarmış okurlara. Bu hikayeyi aktarırken de kurguda rol oynayan üç kişinin bakış açısını temel almayı uygun görmüş. Bu şekilde üç bölümden oluşan kitabın ilk iki bölümü Faik İrfan Elverir ve Melek'in hikayesi edebiyatta bilinç akımı olarak isimlendirilen yöntem ile işlenmiş. Virginia Woolf'tan okumaya aşina olduğum bu tekniğin kendi dilimize, kendi kültürümüze ait olan bu örneğini ben çok sevdim. Oldukça da başarılı buldum. Okurken tek kelime bile beni rahatsız etmedi, karakterlerin psikolojik yapılarına dair okuyucuyu bilgilendiren bu kısımlar beni alt hikayeleri de dinleme şansı bulduğumdan oldukça tatmin etti. Bunun dışında yazarın da bahsettiği gibi kurgunun ezen-ezilen-kurtarıcı döngüsünü de başarılı bir şekilde ele aldığına inanıyorum. Benim Pınar Kür'den okuduğum ilk kitaptı, iyi bir başlangıç oldu. Sizin de keyifle okuyacağınıza eminim. Not: Ebru Özgün'ün Asılacak Kadın ve Alçaktan Uçan Güvercin Romanlarında Güç İlişkileri ve Kadınız Sessiz Söylemi isimli araştırma makalesini de okumanızı tavsiye ederim.
Asılacak KadınPınar Kür · Can Yayınları · 202611,8bin okunma