İki Şehrin Hikayesi
2022 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2022 15:18
İki Şehrin Hikayesi, dünya klasikleri arasına girmiş realist ve sürükleyici bir romandır. Fransız İhtilali yıllarında kaleme alınmış olan roman, Londra ve Paris'in yaşadığı açlık, sefalet ve kederi tüm çıplaklığıyla ve acımasızlığıyla ortaya koyar. Realist bir roman olan İki Şehrin Hikayesi, tamamen o dönemde yaşanan olayları yansıtır. Hikayede geçen kral ve saray halkı, idamlar, devrim, Bastille Hapishanesi'ne yapılan baskın gibi olaylar Fransız İhtilali sırasında yaşanan olayları objektif bir şekilde sergilemektedir. Charles Dickens, Fransız İhtilali'nde ortalığı kan gölüne çeviren monarşi kurallarını ve kin dolu halkın nefret çarpışmasını anlatmıştır. Yazar bu çarpışmanın arasına da güzel bir hikaye sığdırmıştır. Bu eseri okuduğunuzda bir hikayeden ziyade, Fransız Devriminin iç dinamiklerini de görmüş olacaksınız. Kitabın içerisinde tarih, aşk, tükenmişlik, kaos vb. birçok olayın bizzat tanığı olacaksınız Son derece sürükleyici bir çırpıda okuyacağınız muazzam bir klasik. Ben okurken çok keyif aldım. Umarım tüm okur arkadaşlar aynı tadı alabilirler.
Düşünce
İki Şehrin HikâyesiCharles Dickens · Can Yayınları · 202376,5bin okunma