Puan vermedi·68 syf.··Beğendi
···Okunma: 01 Ocak 2022 19:11 Okumaktan zevk alanlar,
Bu eserde yazarın gördüklerini, halk derlemelerini ve ülkede ki aksaklıkları masal şeklinde anlattığını görmekteyiz. Samed Behrengi toplumda ki ekonomik eşitsizliğin, sevginin paylaşılmasını anlattığı masalımız çocukluğundan beri sevdiği padişahın kızına açıldıktan sonra kibirli bir davranış sergileyerek, onu sürdüren , ancak Koç Ali’nin zekice yaptığı hamlelerle yeniden padişahın kızını kazanmasına tanık oluyoruz. Özel güçler sayesinde bir çok adımla ona ulaşır. Ancak bu masalda kötü, kibirli kızın bir anda değişmesi beni şaşırttı. Anlatılan sevgi masalı ile etki altına girmiş olan padişahın kızı sevgiyi paylaşmayı öğreniyor.Yazarın eserleri yaşadığı toplumun yansımaları ve çocuklar için değil de sanki yetişkinlere yazılmış gibi. Yazarın eserlerini takip ederken çocuklara ve eğitime dokunduğunu görmekteyiz. Yazarı anlamanın en iyi yolu eserleri okumaktan geçiyor. Bu eseri KırmızıKedi Çocuk yayınlarından Temmuz 2013’te ikinci basılmış şekliyle okudum. Kapak tasarımı ve resimleyende görev alan Serap Deliorman’a teşekkürler. Bir eserde kapak tasarımının da değerli olduğunu düşünen biri olarak daha çok lise döneminde olan gençlerin okuması gerektiğini düşünür ve tavsiye ederim. Yüreklere selam ederim.