···Okunma: 02 Ocak 2022 01:54 İNCİ
Çocukken okuduğum kitaplardan biridir İNCİ. Oldukça uzun yılların ardından tekrar okuma fırsatı buldum sonunda. Benim için yeni yılın ilk kitabı olmasıyla beraber, birkaç saatte okuyup bitirilebilecek kadar da incecik bir kitap.
Ana kahramanımız Kızıldereli köyünde yaşayan Kino ve karısı Juana’nın bebeklerini akrep sokmasıyla başlıyor hikaye. Zengin, fakir, ve özellikle ırk ayrımı yapan bir doktordan yardım almaya gittiklerindeyse sert ve olumsuz bir tavırla karşılaşıyorlar. İnci avcısı olan Kino, aradan kısa bir zaman geçtikten sonra dünyanın en güzel ama onlar için en uğursuz incisini buluyor. İnciyi bulduktan sonra tüm kasabada oldukça popüler oluyorlar. Hikayenin devamında inciyle gündem olan bu ailenin başına gelen felaketleri okuyoruz.
Genel olarak zenginliğin, açgözlülüğün ve paranın kölesi olan insanlığı anlatan bir kitap. Bu para hırsı yüzünden kimisi canından oluyor, kimisi evinden ve yurdundan. Maalesef sonu oldukça kötü biten bir kitap. Tomris Uyar gibi bir ustanın çevirisiyle okuduğumuz bu etkileyici kitabı okumakta geç kalmamalısınız.