2022 2. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2022 00:00
İpin ucu bendedir Bir ucu da sendedir… (halk türküsü) Rasim Özdenören'in çocukluğu da dahil olmak üzere hayatının farklı dönemlerinden anılarının, düşüncesinde demlenmiş denemelerinden oluşan bir demet misali İpin Ucu benim nazarımda.. #148566945 Rasim Özdenören, insanların kendi aralarında sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri için görünmez bir ip olması gerektiğini ve bu ipin birlikte tutmaları gereken iki ucu olduğunu temel alarak yazdığı bu muazzam eserinde, her denemede bu düşüncenin izinde anılar seyrettiyor aslında bizlere.. Seyrettiyor diyorum çünkü dilinin samimiyeti ve anıların gerçeklikten bizim hayal dünyamıza yuvarlanışı o kadar doğal ve sohbet havasında kaleminden dökülmüş ki Özdenören'in, nereden başladığını bilmeden aniden bir yoldaş gibi hissediyor onun hayatına insan okurken.. Bu denemelerden oluşan demetin her bir çiçeğinde ise aslında, yaşamdaki zıtlıklara, koşullara veyahut olasılıklara; sevince, kedere, korkuya ve endişeye kısacası insana dokunan toplum unsurlarına ve insanı insan kılan duygulara dair anılar biriktirmiş Rasim Özdenören.. İnsan olmaya (daha doğru kalmaya), toplumsal olgular ve sorunlardan bölünmelere ve beraberlik gücüne, batılılaşma eğilimden Anadolu ruhuna vb. noktaları yer yer tebessüm ettiren, yer yer derinlemesine düşündüren yalın ve usul bir üslup ile kaleme dökmüş yazarımız ayrıca… Ve okurken bu sayfalar arasında kaybolmak ve okuduktan sonra uzunca bir süre üstünde düşünmek, bir başkasının tecrübelerinden yeni tecrübeler edinmek gibiydi adeta… Kısacası insanı insana anlatan bir parça ip misali bu eser; ipin bir ucunun saygıdeğer yazarımız Rasim Özdenören , diğer ucunun biz okurlarda olduğu… Haydi ipin ucunu tutma sırası sizde.. Son olarak alıntılara buyrun elbette; #148620082 #148627472 #148619238 #148638970 #148768629
İpin UcuRasim Özdenören · İz Yayıncılık, 2.Basım · 2009578 okunma
Kalemine aşık olduğum bir yazardır Rasim Özdenören ✨ maddeyi manaya bağlayan ince detayları var ki elden düşürmez eserlerini... Özlemimi anımsattın incelemenle emeğine sağlık 🍀
Naifî ⸙
Benim de manidar bulduğum yazarlardan kendisi... Sizde anlam bulduysa yazdıklarım ne mutlu 🍀