2017 60. kitabı
İnsanların bu kadar bayıldığı bir kitabı okurken beklentiyi mi yükselttim ne yaptım ama bana daha önce okumuşum gibi geldi. Çokça kullanılan eski ifade ve kelimelere rağmen rahat okunan, güzel bir anlatımı var kitabın. Kesinlikle kötü değil ama o kadar iyi de değil.
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376bin okunma
Şahsen ben bu kitap sayesinde, toplumun içinde yalnizlasmis, kendisine bir yer edinememiş insanları daha iyi gördüm. Yaptığı her fiilde artık yenilgiyi ve ezilmeyi kabul etmiş, hayatı anlamsız bulan insanlara, yaşadıklarından dolayı hak verdim. Kendi içinizde veya çevrenizde bu neviden insanlar bulunmuyorsa -ki bu asla mümkün değil- bu kitapta aradığınızı bulamamış olabilirsiniz. Ama ben bütün ruh haletiyle kendimden ve yakın çevremdeki insanlardan parçalar buldum kitaptaki karakterlerde. Her icraatları ve düşünceleri neredeyse tıpa tıp insanlar gördüm. Sabahattin Ali'nin de ne kadar büyük bir gözlemci olduğunu anlamış oldum. Elbetteki görüşlerimizin sizinle birebir aynı olması beklenemez. Bu yüzden düşüncelerinize saygı duyuyorum. Ama kendi fikirlerimi iletmekten de geri durmuyorum.
Aslinda benimde pek ilgimi cekmiyor ama sirf bu kadar rağbet gordugunden merakimdan okumayi düşünüyorum
Neyini beğenmediniz çok merak ettim
Aycan Öztürk
Yoo beğendim, sadece söylendiği kadar müthiş bulmadım.