2022 3. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2022 14:52
Selam millet ‍ Güçlü kadın karakteri ve o gücü arayışını anlatan bir kitap ile geldim‍ Kitabın konusuna gelecek olursak Levlâ, hayatındaki erkekler tarafından ezilmiş ,aradığı ilişkiyi bulamamış ve tüm hayatına sırtını dönerek bir uçağa atlamış bir kadın. İstekleri ve arzuları doğrultusunda New York’a gelir. Her bir adımda hayatını sorgulayarak neden daha önce mutsuz olduğunu bulmaya çalışır. Hem piyanist hem bestecidir. Aynı zaman da Pera’ya hayrandır. Ülke ülke gezerek kendini bulmaya çalışan Levlâ’nın içe dönüşünü okuyoruz. Kitabın yorumuna gelecek olursak Bir kadınım mutsuzluğunu fark ederek mutluluğu araması bu kitabı bana sevdirdi. Yaşama boyun eğmektense kendini sorgulaması ve karşımızda konuşuyormuşçasına bize de sorgulattı. Her ne kadar kişisel gelişim kitabı gibi dursada içinde tasavvufi ve felsefik yerlerde vardı. Yazarın kalemini çok sevdim. Benim için akıcı ve güzeldi. Levlâ ile birlikte bende pek çok şeyi sorguladım. Her bölüm başındaki kod ile bizi müzik dünyasına da sürükleyen yazar favorim haline geldi.İçinden bir çok alıntı çıksa da size en sevdiklerimi bırakarak kaçıyorum ‍ #alıntı İnsanlar birbirine ne söylediklerini unutabilir, insanlar birbirine ne yaptıklarını da unutabilir ama insanlar birbirine kendilerini nasıl hissettirdiklerini asla unutmazlar. Her gün aynı otomatik şeyleri yaparken yaratıcılığını kullanamazsın. Kendi yarattığın ve sahip çıktığın alan olmalı. Bunun için de birçok şeye müsait olmaman lazım. Bariz görünen kötü ilişkilere, negatif insanlara, amaçsız bir hayata, sürekli aynı şeylere, gereksiz konuşmalara, yorucu ve bıktırıcı şeylere, sana hitap etmeyen şeylere, değerini bilmeyen insanlara karşı artık müsait olma !
LevlaNalan Miri Sözer · Artemis Yayınları · 202165 okunma