2022 34. kitabı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ağzından,son Osmanlı Padişahı olan Sultan Vahidettin ile olan temaslarını, Şehzade Vahidettin ile çıkmış olduğu Almanya gezisi ve Mustafa Kemal ile Şehzade Vahidettin'in kurmuş olduğu diyaloglar, Şehzade Vahidettin'in İttihat ve Terakki Cemiyetine bakışı, Padişah Vahidettin'in milli mücadeleye dahli olduğu iddialarına Gazi Mustafa Kemal'in kendi ağzından anlattıklarının geçtiği bir eser.. Daha çok Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıları gibi anlatılmasına rağmen Vahidettin'in hem şehzade iken hemde Padişah iken Mustafa Kemal Atatürk ile temaslarına diyaloglarına yer verilmiştir. Ayrıca kitapta Atatürk'ün Alman Ordusu subayları ve Alman veliahtı ile ilgili diyaloglarına da değinilmiştir. Millî mücadele dönemine merakı olan ve Padişah Vahidettin'in millî mücadele döneminde nerede bulunduğu ve bu kurtuluş mücadelesine nasıl baktığı, Osmanlı Devleti'nin başkentinin nasıl fiilen işgal edildiği hususlarını merak eden okuyucuların, merakını bir nebze olsun dindirebilecek bir kaynaktır. Falih Rıfkı Atay Atatürk’ün Bana Anlattıkları: Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin
Tarih
Atatürk’ün Bana Anlattıkları: Mustafa Kemal’in Ağzından VahdettinFalih Rıfkı Atay · Pozitif Yayınları · 20231,244 okunma