Hala ölmek istiyor musun Veronika?
2022 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2022 01:31
Bu kitap 4 yıl önce kadar dikkatimi çekti. Okumak istedim fakat yeterince de istememiş olacağım ki okuyamamışım. Karşıma kütüphanedeyken çıkınca hemen ödünç aldım tereddütsüz. Kitabın ismi bir önyargı oluşturuyor, içeriğin karamsar olacağına dair. Okudukça iç içe geçmiş duygulara tanıklık ediyoruz. Kitabın içeriğine dair tat kaçırıcı bir bilgiye yer vermemeye özen göstererek ufacık bahsetmek isterim. Veronika ölmek istiyor ve bunu eyleme döküyor. Hikaye bu ya başarısız oluyor ve hastaneye kaldırılıyor. (Burada ufak bi dipnot: bu hastane bir akıl hastanesi.) Doktorlar tedavi etmek istiyor tabii ki fakat içtiği ilaçlar yüzünden kız kalbinde hasar oluşturmuş ve 5 gün kadar bir ömrü kalmış. Asıl her şeyin başladığı nokta burası. Veronika ölmek istiyordu, peki ya şimdi? Ölüm onun için gün sayarken ne yapacak? Hem de “delilerin” içinde! Yazar toplumun deli-akıllı kavramlarına çok güzel selam çakmış. Toplumun ne kadar acımasız olabildiğinden, insanları belli kalıplara sokmak istediğinden ve bu kalıplara uymayıp kendi dünyasında yaşayan herkesi deli varsaymasına kadar birçok olgusal şeye yer vermiş. Güzel bir kitaptı. Tavsiye ederim. Herkesin kendine dair bir şeyler bulabileceği de bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2000102,5bin okunma
1.013 Gösterim