2022 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2022 00:00
Öncelikle kitap çok sürükleyici, altında kelimelerin anlamları verilmiş ama bunlar asla kitabın sürükleyiciliğini kesmiyordu, kısaca kitabı çok beğendim. Herkesin okumasını da tavsiye ediyorum. Sinekli Bakkal kitabını da okumuştum ama bu bana daha çok dokundu. Bilmiyorum belki daha çabuk bitirdiğim için ve şimdi sıcağı sıcağına ne hissettiğimi anlatmaya çalıştığım içindir. Psikolojik tahlilleri sevdiğim için de olabilir. Karakterlerin iç dünyalarına girmeyi seviyorsanız zaten siz de muhtemelen seveceksiniz bu kitabı. Spoilerli bölüme geçiyorum!!!! İlk başta Nazım'dan başlamak istiyorum. Çok sevdim Nazım'ı kesinlikle bu karakterle tanışmak isterdim. Handan'ın sevgili öğretmeni, ilk görüşte sevmişti zaten bence onu. Sonra o küçük kızı eğitmek için çok büyük çaba sarfediyor, onun kendi davasına ortak olabileceğine inanmış, ona güvenmiş onu ilmek ilmek işliyor, ona emek veriyor. Ama tabii ne oluyor? Sevgili Handan korkuyor, belki de onu kullanacağını düşünüyor yani Nazım'ın kendisini sadece araç olarak gördüğünü, onu sevmediğini düşünüyor ve eve ilk gelen biraz gevşek(bence) yaşça da kendisinden büyük ve zengin biriyle(Hüsnü Paşa) sırf Nazım'dan kaçmak için evleniyor ve sonuç tabii hüsran. Handan'dan nefret ettim, yaşadığı onca kötü şeyden sonra bile kızgındım. Sadece biraz acıdım. Ah Refik Cemal ah! Onu ilk başta sevmiştim ne olduysa Handan onu bozdu galiba yani yeryüzünde başka insan kalmamış gibi gitti karısı Neriman'ın kuzenine(Handan) aşık oldu. Çok da spoiler vermedim bence Keyifli okumalar diliyorum :)
HandanHalide Edib Adıvar · Can Yayınları · 20197bin okunma