Cadı Ağacı Üzerine
2022 4. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2022 19:35
Ayla Kutlu'nun okuduğum üçüncü kitabı Cadı Ağacı. Okuduğum diğer eserleri Bir Göçmen Kuştu O ve Emir Bey'in Kızları idi. Bu kitaplarını beğenmiştim. Cadı Ağacı'ndan daha sürükleyici olay örgüleri vardı. Bu kitap varlıklı, aydın bir kadının yaşadığı acı kayıplar neticesinde içerisine düştüğü derin yalnızlığı ve bunalımı anlatıyor. Yıllarca süren bir yalnızlık bu. Maddesel her şey olumlu veya olumsuz denenmiş ancak bu yalnızlık bir türlü doldurulamamış. Kitabın başkarakterinin dünyasını okurken onun için büyük bir üzüntü hissettim. Umarım böylesi bir yalnızlık içinde ömrünü akıtıp geçiren insanlar çok azdır ve kısa zamanda şifa bulurlar. Gelelim Ayla Kutlu'ya. Kitaplarıyla yeni tanışmış ve okumaya devam etme kararlılığımı sürdürüyorum.İnsanları iyi tahlil ediyor ve kitaplarında sağlam portreler çıkarıyor. Hikayelerinin başarılı temellendirildiğini düşünmekle birlikte kitaplardaki zamansal atlamaların can sıkıcı olduğunu söylemeliyim. Olay örgüsü tek parça halinde sürüp gitmiyor. Hikayenin farklı karakterleri ve zamanları arasında atlamalar yapıyor. Bu durum dikkati dağıtıyor, olay örgüsüne odaklanmayı ve anlamayı zorlaştırıyor.
Cadı AğacıAyla Kutlu · Bilgi Yayınevi · 198367 okunma